Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Poznata ukrajinska teniserka Lesija Curenko prošla je kroz jedan ružan razgovor za koji kaže da je ostavio strašne posledice na nju.

Curenko, 33-godišnjakinja koja je svojevremeno bila 23. teniserka planete preživela je nervni slom. Ovu informaciju je preneo poznati teniski novinar Žoze Morgado, a objavili su je Ukrajinci.

PROČITAJTE JOŠ:

„Danas sam imala nervni slom posle svih stvari koje sam čula. Imala sam i napad panike, probleme sa disanjem. Pre nekoliko dana sam pričala sa izvršnim direktorom WTA Stivom Sajmonom i bila sam apsolutno šokirana onim što sam čula od njega. Osećala sam se mentalno loše posle prethodnog meča sa Donom Vekić, bilo je i tada neverovatno teško da igram, danas se stvar pogoršala. Nisam mogla da se saberem. Imala sam napad panike kada je trebalo da izađem na teren. Nadam se da ću uspeti da se priberem i da ću biti spremna za sledeći turnir“, rekla je Curenko.

Sa Sajmonom je pričala o kvalitetu loptica u Montereju, na šta se žalilo mnogo igrača. Razgovarali su i o njenim bolovima u ramenima i laktovima zbog kojih nije mogla da završi svoj meč.

„Osim toga, Stiv Sajmon je izrazio uverenje da će ruski i beloruski teniseri i teniserke da se vrate na Olimpijske igre u Parizu i da će se to desiti kao što se dešava u tenisu sada. Rekao mi je da je to zapravo fer-plej i da pokazuje olimpijske principe koje ne treba kršiti. Da će to pokazati svima da su jednaki i da svi imaju šansu da igraju na Olimpijskim igrama“, kaže Curenko.

Ovo ju je iznerviralo jer ukrajinski sportisti već godinu dana lobiraju da se ruski i beloruski sportisti izbace praktično sa svih takmičenja zbog agresije Rusije na Ukrajinu.

„Kad sam ga pitala da li razume sve što mi priča dok u mojoj zemlji traje rat, rekao je da razume i da je to njegovo mišljenje. Dodao je da bi se i on osećao užasno, da je u mojim cipelama i bez obzira na to što ne podržava rat lično, ali sve i da ga igrači i igračice iz Rusije i Belorusije podržavaju, to je njihovo lično mišljenje i mišljenje drugih koje ne treba da me zanima“, priča Curenko.

Govorili su i o pomoći u vezi sa smeštajem ako neko od ukrajinskih igrača ne može odmah posle turnira da se vrati kući, na šta je Sajmon rekao da motri na situaciju. Australijanci su takvu pomoć ukazali ukrajinskim takmičarima.

„Meni je bilo jasno da će situacija ostati ista kao i prošle godine“, kaže Ukrajinka koja je zbog svega navedenog ostala u neverici.

„Probala sam sve to da svarim i jednostavno sam se mentalno slomila, da budem iskrena. Ukrajinski teniseri na našem četu, svi su se osećali isto, svi su šokirani. Ne shvatam zašto takve stvari moraju da se objašnjavaju. To je jednostavno bolno i uvrnuto. Tražili smo video poziv sa upravnim odborom WTA o tome šta treba da radimo o tome i kako neko takav može da bude lider, kako da mi mislimo da naša organizacija uopšte štiti naša prava ili ne“, objasnila je Curenko, koja je danas 95. igračica na svetu sa četiri titule u svojoj kolekciji.

BONUS VIDEO: Đokoviću miksuju napitak, reditelj prenosa pomno pratio svaki pokret

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar