Foto: Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Burna prošlost talentovanog Australijanca.

Australijski teniser Tanasis Kokinakis naredni je protivnik Novaka Đokovića. Nekada izuzetno veliki talenat kojem je predviđena ozbiljna karijera, danas pokušava da pokaže da nije sve u potpunosti protraćio.

PROČITAJTE JOŠ

Umesto po veliki rezultatima, Kokinakisa šira publika zna po brojnim skandalima, a karijeru su mu obeležile i brojne povrede.

Često je slikan u noćnim provodima i žurkama, a na terenu je pamćen po skandalima.

Pre sedam godina je u duelu sa Rajanom Herisonom igrao meč koji je obilovao psovkama. Kokinakis je napao Amerikanca i optužio ga da mu je usred meča rekao da je p***a.

Herison je posle meča bio prilično besan.

„Vavrinka je trebalo da nokautira Kirjosa zbog onoga što je rekao o njegovoj devojci, a ja? Trebalo je da nokautiram malog Kokinakisa..“

Pomenuta situacija dogodila se tokom meča Vavrinke i Kirjosa kada je Australijanac vređao devojku Švajcarca Donu Vekić.

„Hej, Kokinakis je spavao sa tvojom devojkom. Izvini što sam ja taj koji mora to da ti kaže, brate“, bila je sramna Kirjosvoa izjava.

Foto: Miodrag Dimitrijevic/Nova.rs

Kokinakis je imao i verbalni sukob sa Novakom Đokovićem kada ga je isprozivao da lažira povredu.

Kokinakis i Kirjos bili deo struje koja je Novaka optuživala za lažiranje povrede, iako je sa napuklim trbušnim mišićem morao da igra dobar deo turnira.

Bilo je čak i verbalnih i neverbalnih karikiranja ove situacije, podsećanja radi, Kirjos je ismevao Novakovu povredu tako što se javio Tejloru Fricu na društvenim mrežama. Novak je pobedio Frica, a vodio je protiv njega sa 2-0 u setovima kada je doživeo povredu i pucanje mišića.

Deluje potpuno apsurdno da neko lažira povredu kada gazi protivnika, ali eto, i to je Đoković doživeo prošle godine. „Uzeću medicinski predah na brzaka, Frici, eto me za dva sata“, pokušao je da bude duhovit tada Kirjos, osvrnuo se na činjenicu da je u jednom trenutku Đoković tražio pomoć zbog čega ga nije bilo 3-4 minuta.

Onda je odigrao dubl sa Kokinakisom, pa je imitirao Novakovo pozdravljanje publike.

Imao je i Kokinakis otrovne strelice preko društvenih mreža, pa je posle narednog Novakovog meča imao zlobnu poruku.

„Oporavak za dva dana posle pucanja mišića? Nauči me“, napisao je Australijanac posle novog meča Đokovića.

Foto: EPA-EFE/JORGE REYES

Nije mu to Novak zamerio već mu je početkom ove godine čestitao na osvojenoj tituli.

„Čestitam na tvojoj prvoj tituli u rodnom gradu, Tanasi. Posle svih teškoća koje su ti stvorile povrede, siguran sam da je osećaj još slađi. Zaslužuješ to! Dobro je za tenis, srećno u Melburnu“, napisao je Đoković.

Kokinakis se time pohvalio na svom Instagram storiju i napisao „Još jedan ‘GOAT’ (najveći teniser svih vremena prim. aut)“.

Deluje da se Austrlijanac opametio i ove godine igra svoj najbolji tenis u karijeri.

Ove godine je osvojio Adelejd, dogurao do 16 najboljih u Majamiju, ušao u četvrtfinale Ženeve, i u januaru uzeo Australijan open u dublu sa Kirjosom.
Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar