Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Opasan rival u drugom kolu.

Novak Đoković u sredu u 14.30 igra meč drugog kola protiv Tanasisa Kokinakisa na Centralnom terenu Vimbldona.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je nakon dosta muke pobedio Sonvu Kvona iz Južne Koreje, a meč protiv nezgodnog Australijanca možete pratiti na Sport klubu 1.

Kokinakis je u prvom kolu bio bolji od Poljaka Kamila Majhržaka sa 3:0 i pokazao da je u dobrom ritmu u Londonu u ovom trenutku.

Srbin i Australijanac sastali su se do sada samo jednom u karijeri i to na Rolan Garosu 2015. godine. Novak je tada slavio sa 3:0, a Kokinakis je upitan da li je ove godine spremniji za duel.

„Verovatno ne. Mislim da sam odigrao više mečeva i da sam bio u boljoj formi prošlog puta kada smo se sastali, ali sam bio vrlo mlad. Sada ćemo igrati na drugačijoj podlozi. Koliko se sećam, ono je bilo treće kolo Rolan Garosa, a sada je u pitanju drugo kolo, na travi. To je podloga koja mi nije najbolje ležala u prošlosti, ali sam se ovog puta osećao odlično. Meč protiv Novaka će predstavljati ozbljan izazov za mene. Osvojio je ovaj turnir toliko puta. Verovatno nisam favorit, hajde da to tako formulišemo. Svakako će biti zabavno, igraću slobodno i nadam se da ću uspeti da pronađem svoju igru. On je tvrd orah, moraću da uložim napor da ga slomim jer on to neće uraditi umesto mene. Biće zabavno“.

Đoković i Kokikankis su se već sreli u Londonu ove godine, ali u drugačijim okolnostima.

Nakon kratkog treninga sa italijanskim teniserom Janikom Sinerom, Novak Đoković je prvo ukrstio puteve sa sestrama Vilijams, nakon čega je u povratku naišao i na Kokinakisa.

Usledio je srdačan pozdrav, osmesi i kratko druženje u pratnji Noletove porodice uz autogram za malog Stefana.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Đoković Kvon meč lopta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar