Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Argentinac Dijego Švarcman i Nemac Aleksander Zverev boriće se za titulu u finalu teniskog turnira u Kelnu.

Švarcman, koji ove godine igra u odličnoj formi, pobedio je u polufinalu Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, 6:4, 5:7, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Argentinac će tako biti poslednja prepreka na putu Aleksandera Zvereva ka duploj kruni u Kelnu, pošto je Nemac prošle nedelje trijumfovao na prvom delu ovog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ: Italijanski teniser ne voli Rafu i Rodžera: Idol mi je Novak

Zverev je u polufinalu pobedio mladog Italijana, Janika Sinera, 7:6 (3), 6:3.

Što se tiče Švarcmana, on ima odlične izglede da se izbori za plasman na ATP Tur finale koje se sredinom narednog meseca održava poslednji put u londonskoj „O2 Areni“.

Preostala su još dva mesta, pošto je izvesno da će tamo biti Novak Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Polufinalista Rolan Garosa ima pozitivan skor protiv Zvereva, ali svestan je da će publika, koje u određenom broju ima na tribinama u Kelnu, biti uz njegovog rivala.

„Nepobeđen je u Kelnu. Možda bude ovo prvi meč koji će izgubiti, ko zna? Ja to ne znam, ali ono što znam je da je Saša odličan igrač i da voli da igra kod kuće u Nemačkoj. Osvojio je dosta toga baš ovde, tako da će mi biti jako teško.Ima mnogo samopouzdanja i igra odličan tenis“, poručio je Švarcman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar