Foto: Printscreen/Youtube

Flavio Koboli, 18-godišnji teniser iz Italije, nedavno je trijumfovao u juniorskom dublu na Rolan Garosu, ali njegove najnovije izjave neće obradovati navijače Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Flavio i Švajcarac Dominik Striker, osvojili su titulu u finalu pobedom nad osmim nosiocima, Brazilcima Brunom Oliveirom i Nejtanom Rodrigesom, 6:2, 6:4, ali ono što je privuklo pažnju medija u Italiji je njegova ljubav prema fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Flavio je veliki navijač Rome, a koliko je ta ljubav jaka svedoči njegova izjava da bi uvek radije gledao gradski derbi Rome i Lacija nego finale Federer – Nadal.

PROČITAJTE JOŠ: Srpski derbi u Beču: Đoković na Krajinovića u prvom kolu

U razgovoru za „Kalčomerkato“, Koboli je otkrio i ko su mu omiljeni sportisti.

„Radije bih svakako gledao derbi Roma – Lacio, možda i zato što mi se ne dopadaju Federer i Nadal. Moj omiljeni teniser je Novak Đoković“, rekao je mladi Italijan.

Koboli je kao dečak trenirao fudbal, sve do 13. godine. Tada je ostavio kopačke i uzeo u ruke reket, zbog čega je njegov otac i dalje ljut, jer smatra da je mogao da dogura do prvog tima Rome.

Koliko je zaljubljen u „vučicu“ svedoči i to da je trijumf u Parizu proslavio uz Romin šal. Pamti i neke lepe dane iz detinjstva, kada je igrao po desnoj strani, prvo kao krilo, kasnije kao desni bek.

Bivši igrač Rome Bruno Konti, koji mu je bio trener u mlađim kategorijama, kaže da i dalje žali što ga je olako pustio da se odrekne fudbala.

„Uveć ću pamtiti gol protiv lacija, kada sam igrao za pionire. Bio je to gol iz slobodnog udarca, moj otac je snimio gol, ali ja nešto i ne volim da ga gledam“, poručio je Koboli, koji ima cilj da bude bolji teniser od oca, koji je stigao svega do 200. mesta na svetskoj listi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar