Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Dijego Švarcman, 13. teniser sveta, još jednom je kritikovao ATP i čelnike svetskog tenisa zbog lošeg rukovođenja situacijom oko pandemije koronavirusa.

Dijego, koji važi za jednog od otvorenijih tenisera, još jednom je podvukao da su igrači suočeni sa brojnim problemima i da im u tome ne pomaže loše rukovođenje ATP tokom ove krize.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u razgovoru za radio „Milenijum Sports“ pričao o trenutnoj situaciji i predstojećim turnirima u SAD na kojima planira da se takmiči.

„Otkazivanje Vašingtona je moglo da se predvidi, za to smo ipak saznali preko Tvitera. Nije bilo zvaničnog obaveštenja od strane ATP, koji se oglasio pola sata pošto je vest objavljena u većini medija. Potpuno je blesav taj način komunikacije sa teniserima i mislim da niko od njih nije svestan koliko je teško putovati iz jedne u drugu zemlju u ovom trenutku“, izjavio je Švarcman.

On je ipak pohvalio ATP zbog pojedinih odluka.

„Jasno je da ova situacija prevazilazi njihove kapacitete, ali ipak su doneli i neke dobre odluke. To da se ne brane prošlogodišnji poeni je sjajna ideja jer ne tera tenisere da idu na određena takmičenja pod pritiskom“, dodao je argentinski teniser.

PROČITAJTE JOŠ Tenisa nema, ali nameštaju i egzibicione mečeve

Kada je reč o US Openu, rekao je da su mere „otkačene“, ali najavio je da će biti u Njujorku.

„Uslovi su potpuno blesavi. Ja ću ipak igrati tamo jer mi je to potrebno i jer mi je to posao, ali da idete na grend slem i igrate posle sedam meseci bez takmičenja, da sa vama ide samo jedan član tima i uz toliko komplikovanih pravila, to je stvarno neverovatno. Ne vidim smisao u tom igranju, sve to ide sa velikom mukom“.

Dijego je zato napravio plan kako će se takmičiti u Americi. Otputovao je već za Majami gde će trenirati nekoliko nedelja, onda će otići na Bahame na finiš priprema. Tamo ima odlične uslove za rad, situacija sa kovidom nije dramatična, tako da će moći da se spremi maksimalno za US Open.

„Namera mi je da sve odigram. Sa mnom je biti kondicioni trener, trener Huan Ignjasio Čela i moja devojka. Tražiće da imamo negativne testove u svim zemljama u kojim budemo. Mislio sam da igram i u Vašingtonu, ali kako je odložen, imaću još nedelju više za trening. Ove godine je teško bilo šta planirati, ali želim da igram Sinsinati, US Open, Madrid, Rim i Rolan Garos. Prve nedelje posle US Opena idem u Kicbil“, zaključio je Švarcman.

PROČITAJTE JOŠ “Sveti” Kirjos u noćnom klubu – bez maske i distance

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar