Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Simona Halep, trenutno druga teniserka planete, mogla bi neočekivano da propisti predstojeći turnir u Palermu koji počinje trećeg avgusta.

Vimbldonska šampionka je prethodno najavila želju da igra na prvom turniru u nastavku sezone, ali od toga možda neće biti ništa zbog odluke Vlade Italije da zbog pandemije koronavirusa uvede 14-dnevni karantin za sve koji u zemlju dolaze iz Bugarske i Rumunije.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministar zdravlja Italije Roberto Speranca rekao je u petak kako će svi koji su boravili u prethodnom periodu u Bugarskoj ili Rumuniji po povratku u zemlju morati u karantin u trajanju od 14 dana.

Turnir u Palermu je prvo tenisko takmičenje od sredine marta, kada je sve stopirano.

Direktor turnira u Palermu Oliveiro Palma je rekao kako su organizatori poslali urgentno pismo Speranci sa molbom da se naredba ne  odnosi na teniserke koje će se takmičiti na Siciliji.

„Po sadašnjoj odluci to bi značilo da aktuelna vimbldonska šampionka Simona Halep ne bi mogla da se takmiči na turniru. Nadam se da će Vlada napraviti izuzetak i da će sve takmičarke koje dolaze iz Rumunije i Bugarske moći da igraju“, rekao je Palma, koji je dodao da će se na takmičenju pridržavati svih mera zaštite od virusa.

Italija je jedna od zemalja koje su bile najteže pogođene koronavirusom jer se procenjuje da je preminulo više od 35.000 odoba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar