Foto twitter.com

Nestanak Šuai Peng i dalje intrigira svetsku javnost, a njeni novi snimci nisu ubedili mnoge u verodostojnost priče "da je sve u redu".

PROČITAJTE JOŠ

Nekada najbolja teniserka sveta, Šuai Peng, optužila je početkom novembra nekadašnjeg vicepremijera Kine Žanga Gaolija za silovanje i od tada joj se gubi svaki trag.

Teške optužbe stigle su na adresu penzionisanog komunističkog zvaničnika, a  Pengova je svoje optužbe iznela na mreži „Veibo“.

Objava je u međuvremenu obrisana, a sama pretraga priče o teniserki ograničena.

Žang ima 75 godina, bio je zamenik predsednika Vlade od 2013. do 2018. godine, kao blizak saradnik sadašnjeg predsednika Kine Sija Đinpinga.

Teniserka je navela da ju je Žang seksualno prvi put napao kada je ona došla u njegov dom da igra tenis, posle čega se nije pojavljivala u javnosti.

Kineski mediji sada naglašavaju da je sve u redu, objavljuju njene fotografije sa igračkama i ljubimcima, ali se mnogi pitaju da li su verodostojne i kada su napravljene.

U javnost je iz državnih medija pušten i snimak iz jednog restorana u kom Šuai Peng razgovara sa trenerom uz potenciranje datuma 21. novembar.

„Nabavio sam dva video klipa na kojima se vidi kako Šuai Peng večera sa svojim trenerom i prijateljima u restoranu. Video sadržaj jasno pokazuje da su snimljeni u subotu po pekinškom vremenu. Danas sam preko sopstvenih izvora utvrdio da su ove fotografije koje prikazuju gde se nalazi Šuai Peng. Poslednjih dana je boravila u svom domu i nije želela da je iko uznemirava. Uskoro će izaći u javnost“, napisao je kineski novinar Hu Ksiđin.

Ipak, malo ko je poverovao u ove snimke i malo kome je ubedljivo što se globalno poznata teniserka danima nije sama oglasila i što nije bilo poznato šta se zaista sa njom dešava.

Čak je i Novak Đoković javno pitao šta je sa njom i preko svoje PTPA asocijacije tražio da se otkrije šta se dešava sa Pengovom.

„PTPA se zalaže za nezavisne dokaze koji potvrđuju bezbednost i lokaciju teniserke Peng Šuaj. Za nas ne postoji ništa važnije od zdravlja, bezbednosti i dobrobiti našim igrača. Moramo da budemo ujedinjeni i voljni smo da preuzmemo akciju osim ukoliko ne bude potvrđenih dokaza dostavljenog svetu o dobrobiti Peng“, stajalo je u saopštenju, a oglasili su se i Endi Mari, WTA, mnoge druge organizacije i teniseri.

Peng je osvojila 23 titule u dubulu, uključujući Vimbldon 2013. i Rolan Garos 2014. godine. Nije igrala od februara prošle godine u Kataru, pre nego što su počela zatvaranja i otkazivanja turnira zbog pandemije koronavirusa. Ona je trostruka učesnica Olimpijskih igara, 2008, 2012. i 2016. godine, ali Međunarodni olimpijski komitet se još nije oglasio povodom njenog slučaja.

BONUS VIDEO Novak psovao svoj štab posle brejka Zvereva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar