Staša Srbulović Foto: Privatna arhiva

Velika čast za srpski tenis.

Srbija već zna ko će je predstavljati januara u Melburnu. Staša Srbulović, četvrta teniserka sveta u konkurenciji gluvih i nagluvih, dobila je poziv Australijan opena da se takmiči januara na istorijskom događaju.

PROČITAJTE JOŠ

„Mnogo sam uzbuđena zbog pozivnice koju sam dobila od Teniske Federacije Australije za nastup na AO u januaru 2023 god. Pozvano je samo prvih 5 top igrača na svetu u muškoj i ženskoj konkurenciji gluvih i nagluvih. San je svakog tenisera da zaigra na grend slem turniru, samo učešće na AO mi puno znači, još jedno veliko iskustvo za mene. Trudiću se da ostvarim dobre rezultate. Zahvalna sam mojim trenerima Slavku Đuriću i kondicionom treneru Vladanu Tričkovicu koji će i ovog puta uložiti trud da me pripreme za takmičenje. Takođe veliko hvala Novaku Đokoviću, Teniskoj Akademiji Novak i celom njihovom timu koji su me podržali i omogućili pripreme u njihovoj teniskoj akademiji. Ta podrška mi je dala još više vetar u leđa“, rekla je Srbulović za Nova.rs.

Staša Srbulović Foto: Privatna arhiva

Po prvi put će se gluvi i nagluvi takmičiti na grend slemu, a Australijan open nastavlja da pomera granice kada je u pitanju promocija tenisa uopšte. Ovo će biti još jedna velika stvar za srpski teniser i za Srbulović jer će predstavljati istorijski, prvi turnir.

Igraće se mečevi po grupama (neće biti klasične nokaut faze kao što je to obično slučaj na grend slemovima), a za 29. januar su zakazana finala u singlu i dublu.

Odlučili su iz ove zemlje da pozovu pet najboljih tenisera i teniserki da se takmiče na turniru od 26. do 29. januara.

Srbulović je tako još jednom prepoznata na svetskom nivou, iako u Srbiji ne dobija pažnju koja zaslužuje. Vedrog duha, nasmejana i maestralna na terenu piše nove stranice srpskog tenisa, a sada će to učiniti i u dalekoj Australiji.

Ovo predstavlja dodatni vetar u leđa igračici koja bi uskoro mogla da zasedne i na vrh svetske liste gluvih i nagluvih teniserki.

Staša je trenutno četvrta teniserka sveta u konkurenciji gluvih i nagluvih teniserki, a ima tek 19 godina. Osvojila je brojne medalje, ali je morala da se nosi sa poteškoćama i preprekama od kada je sa nepunih osam godina počela da trenira tenis.

Njena priča je inspiracija za sve ljude i pravi dokaz da nikada ne treba odustajati. Za Nova.rs je jedina srpska teniserka u konkurenciji gluvih i nagluvih otkrila mnoge nepoznate detalje iz života i karijere, i pojasnila da uskoro želi da bude najbolja na planeti.

„Trenutno sam četvrta teniserka na svetu među gluvim i nagluvim teniserima. Dugoročni cilj je da budem najbolja, a verujem da mogu, jer moje vreme tek dolazi“, rekla je ranije Srbulović za Nova.rs.

Staša Srbulović
Staša Srbulović; Foto: Privatna arhiva
Staša Srbulović Foto: Privatna arhiva
Staša Srbulović Foto: Privatna arhiva
Staša Srbulović Foto: Privatna arhiva
Staša Srbulović
Staša Srbulović; Foto: Privatna arhiva

BONUS VIDEO Staša Srbulović trenira za takmičenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare