Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Nadal je sve bliži da izjednači sopstveni negativni rekord.

Rafael Nadal sada ima tri vezana poraza (US Open, Pariz i Završni masters u Torinu), a prethodni najduži niz poraza desio mu se 2009. godine kada je četiri puta zaredom napustio teren pognute glave.

PROČITAJTE JOŠ

Nadal su sva tri puta savladali igrači iz SAD, a nakon poraza od Tejlora Frica sa 7:6 (3), 6:1 kratko je analizirao susret.

„Mislim da je prvi set bio solidan, ali Tejlor je imao neverovatan meč. Moja partija u drugom setu bila je razočaravajuća. Servis mi je dobro funkcionisao u prvom setu, ali sam imao teškog rivala prekoputa, a na ovom meču svaki detalj je pravio razliku. Oni su bili na strani tenisera koji je imao više samopouzdanja“, rekao je Nadal.

Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Nadal je tako stigao do niza od tri poraza zaredom (sva tri od Amerikanaca). Najpre ga je na US Openu srušio Frensis Tijafo, zatim je u Parizu bolji bio Tomi Pol, a sada je i Fric upisao trijumf.

„Povratak na teren posle nekoliko mečeva nije idealan scenario. Kada se vratim iz povrede potrebne su mi pobede da bih vratio samopouzdanje. Ali kada igrate protiv najboljih, onda se stvari komplikuju. Ovo nije idealan turnir na kojem treba da vratim samopouzdanje. Ali moram to da prihvatim i nastavim da radim. Učinak na treningu je bio mnogo bolji nego na meču. Znam da imam pravi stav, ali ne pokazujem potreban nivo u mečevima“, dodao je Španac.

Istakao je i koliko ga je ovo pogodilo.

„Znam da je ovo što mi se dešava normalno posle svega što se dogodilo u poslednjih pet meseci, ali to me ne sprečava da budem razočaran. Danas se sve događalo brzo. U većini poena on je napadao, a ja se branio. Nedostajala mi je brzina nogu i mentalna snaga. Igrao je na odličnom nivou i stavljao me pod pritisak“, kazao je Nadal.

BONUS VIDEO Rafael Nadal ispao sa turnira u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar