Staša Srbulović
Staša Srbulović; Foto: Privatna arhiva

Da li ste vi čuli za devojku koja pravi čuda? Neopravdano se nalazi u senci, iako je vrhunska šampionka.

Staša Srbulović je četvrta teniserka planete u konkurenciji gluvih i nagluvih, a Nova.rs vam predstavlja novo tenisko čudo iz Srbije i uskoro ćete moći da pročitate i intervju sa njom i njenim trenerom Slavkom Đurićem.

PROČITAJTE JOŠ

Bor se odavno ponosi ovom teniserkom, pa je bila svrstana u 10 najboljih sportista u ovom gradu.

Staša ima samo 19 godina (rođena je 2003), ali niže uspehe za ponos. Već punih 10 godina trenira tenis i sada se ispred nje na svetu nalaze samo Nemica Heike Albreht-Šreder, Čia-Ven Lin i Miju Kita (dele drugo mesto), te Jana Janošikova.

Ipak, pred Stašom je još 15 godina vrhunskog tenisa i uskoro bi mogla sve da ostavi za sobom.

Često je znala da igra i kroz bol i sa povredama. Sa bandažiranim skočnim zglobom je stigla do finala Svetskog prvenstva na Kritu 2021. godine pobedivši u polufinalu i pomenutu Nemicu Albreht-Šreder, trenutno prvu igračicu sveta.

Staša Srbulović
Staša Srbulović; Foto: Privatna arhiva

Srpska teniserka je na prvom učešću na SP 2019. godine stigla do bronze u miks dublu sa Marekom Vakom iz Slovačke.

Na Olimpijskim igrama za gluve i nagluve u Brazilu osvojila je peto mesto, ali se kao velika šampionka nije zadovoljila time. Njen potencijal često ne prepoznaju ni oni koji bi po svemu sudeći to morali da promete.

Trener Slavko Đurić počeo je da radi sa Stašom nakon što ju je prethodni trener ocenio kao netalentovanu. Onda je ove godine stigla do četvrtog mesta na svetu…

Sportski savez gluvih Srbije nije uspeo da joj pomogne za Igre, ali i pored toga je napravila vrhunski rezultat.

Želi da bude najbolja na planeti i to bi mogla da ostvari već sledeće godine na Svetskom prvenstvu, a snove svakako niko ne može da joj oduzme.

Staša Srbulović
Staša Srbulović; Foto: Privatna arhiva

Staša je fantastična osoba, veliki radnik koji provodi sate i sate na terenu, te pravi ratnik tokom mečeva i nema razloga da staje sada kada je blizu toga da postane najbolja na svetu.

Nekada ne vidimo ni dragulje koji su nam pred očima, a to svakako ne bi trebalo da se desi sa ovom teniserkom.

O tome kako je izgledao njen put ka vrhu, kako trenira, kako provodi slobodno vreme, na koga se ugleda i šta joj je cilj bićete u prilici uskoro da čitate na Nova.rs, a ta priča vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

BONUS VIDEO Poslednji poen za sedmu titulu Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare