Foto: Instagram

Ruska teniserka Jana Sizikova puštena je iz policijskog pritvora dan nakon što je uhapšena u okviru istrage oko nameštanja mečeva na prošlogodišnjem Rolan Garosu.

Protiv nje nije podignuta optužnica, ali će istraga biti nastavljena.

Istraga je započela u oktobru nakon sumnji u organizovanu prevaru i korupciju.

PROČITAJTE JOŠ

U to vreme izvor blizak istrazi rekao je za „BBC“ da je ispitivano nekoliko igrača, uključujući Sizikovu.

Istraga je najavljena ubrzo nakon što su Sizikova i američka igračica Medison Brengl izgubile od Rumunki Andree Mitu i Patricije Marije Tigin u uvodnoj rundi turnira.

Sumnje su navodno pokrenute nakon što su kladioničarske kompanije primetile da je stotine hiljada evra uloženo na brejk i dve duple servis greške Ruskinje u petom gemu drugog seta.

Ona se prvi put oglasila preko advokata nakon hapšenja, a on je istakao da je 26-godišnja teniserka u neverici zbog optužbi.

„Sizikova je šokirana i odbacuje optužbe za zločine koje nikada nije počinila. Ove optužbe štete njenoj reputaciji“, rekao je njen advokat, dodajući da namerava da podnese tužbu za klevetu.

On je rekao da nije siguran da li će Sizikovoj biti dozvoljeno da napusti Francusku, objašnjavajući da je „optužena za sportsku korupciju, koja se kažnjava sa pet godina zatvora i kaznom od 500 hiljada evra“.

„Takođe je osumnjičena za prevaru kao deo organizovane grupe. Prema ovom članu, mogla bi da preti do pet godina zatvora i novčana kazna od 300 hiljada evra“, rekao je njen advokat.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar