Pogledajte kako izgleda teren za Serbia Open
Foto: Promo

Pripreme za Serbia Open 2021, koji će se igrati od 19. do 25. aprila u Beogradu, uveliko su toku. Prilikom obilaska terena Teniskog centra Novak, direktor turnira Đorđe Đoković pokazao je kako teku pripreme za veliki sportski događaj u regionu.

On je istakao da će se poštovati sve epidemiološke mere u skladu sa striktnim ATP pravilima i merama Vlade Srbije, te će se ove godine turnir igrati bez prisustva publike.

PROČITAJTE JOŠ

„Ostalo je još sedam dana do početka čelendžer turnira i još nepune dve nedelje do početka Serbia opena. Sve pripreme teku po planu. Želimo da obezbedimo maksimalne uslove, da svi budu bezbedni i sigurni, a i da u organizacionom smislu potvrdimo da su Beograd i naša zemlja pravi domaćini i dobri organizatori turnira koji okupljaju kako najbolje igrače iz teniskog sveta, tako i one koji predstavljaju njegovu budućnost“, izjavio je Đorđe Đoković.

Organizatori ističu da je Serbia Open svojevrsan sportski događaj, ne samo zato što je najekskluzivniji u čitavom regionu, već i zato što je najbolja promocija tenisa i teniskih talenata Srbije, sporta i zdravih navika. Turnir će imati i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva će „Novak Đoković Fondacija“ uložiti u program „Putem šampiona“ koji za cilj ima edukaciju roditelja kako da na najbolji način podrže sportske korake svojih najmlađih.

„Ponosni smo što će Novak igrati, kao i Dominik Tim, imaćemo na turniru i Matea Beretinija, Aslana Karaceva, Gaela Monfisa, Krajinovića, Lajovića, Đerea… Veliki broj velikih igrača, mnogi otkazuju turnire, pa smo ponosni što ćemo imati ovakva imena“, dodao je Đorđe Đoković.

Foto: Promo

Srbija je deo ATP Tura, upravnog tela u muškom profesionalnom tenisu, sa 64 turnira u 31 zemlji širom sveta. Serbia Open 2021 odigrava se u Teniskom centru „Novak“ u Beogradu, od 19. do 25. aprila. U singlu učestvuje 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će četvorica dobiti vajldkard, a trojica će obezbediti učešće kroz kvalifikacije 17. i 18. aprila.

U glavni žreb ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi.

Prva nagrada za pobednika u singlu je 100.225 evra i 250 ATP poena. Ukupni nagradni fond turnira je 711.800 evra.

Za ženski turnir još nisu poznata imena, jer su prijave u toku, a WTA turnir iz serije 250 treba da počne 16. maja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar