Foto: Starsport Srdjan Stevanovic/Getty Images

Serbia Open ili Otvoreno prvenstvo Srbije u tenisu ove godine će biti prava teniska poslastica. Velika imena se nalaze na spisku učesnika i navijači će moći da uživaju u istinskom spektaklu.

Novak Đoković će, očekivano, biti prva zvezda turnira, ali će uz najboljeg tenisera sveta igrati još dva bivša grend slem šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Od 19. do 25. aprila će se na beogradskoj šljaci takmičiti Dominik Tim i Sten Vavrinka, retki igrači koji su uspevali da prekinu dominaciju „velike trojke“ na grend slem turnirima.

Teniski centar na Dorćolu će tako gledati švajcarskog tenisera koji je uspeo u karijeri da osvoji Australijan open, Rolan Garos i US Open, i jedino je to on uspeo od svih tenisera koji su se takmičili u doba velike trojke.

Tim je prošle sezone osvojio US Open, nakon što je Đoković diskvalifikovan sa ovog turnira, i tako postao prvi igrač nakon Vavrinke 2016. godine koji je osvojio grend slem, a da se ne zove Novak, Rafael ili Rodžer.

Tu je i velika teniska nada Mateo Beretini, trenutno 10. igrač na ATP listi, koji čini trećeg igrača iz Top 10 koji će se takmičiti u Beogradu. Koliko je ovo impresivno svedoči i što je Majami imao velike probleme da organizuje takmičenje (prvi put od 2004. godine neće igrati niko od „velike trojke“ na mastersu), pa na Floridi neće igrati nijedan grend slem šampion!

Možda je najprijatnije iznenađenje dolazak Aslana Karaceva, trenutno 27. igrača sveta i jedan od tenisera koji se nalaze u najboljoj formi trenutno.

Na Australijan openu je stigao do polufinala gde ga je zaustavio Đoković, a u Dubaiju je podigao prvu ATP titulu u karijeri. Time je nastavio dominaciju ruskih tenisera jer su upravo on Rubljev i Danil Medvedev osvojili poslednjih sedam masters titula.

Uz to će se takmičiti i Borna Ćorić, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere od igrača iz bivše Jugoslavije.

Svih 19 igrača koji će se takmičiti se nalazi u Top 100, zapravo je najgore plasiran Pablo Kuevas koji je 73. igrač na listi. Objavljen je i spisak zamena, a najslabije je plasiran Haum Munar koji zauzima 99. mesto na svetu! Šansu vrebaju Federiko Delbonis, Lukas Puj, Aleksej Popirin, Marko Čekinato, Andreas Sepi, poslednji šampion ovog takmičenja iz 2012. godine…

Po svemu ovome nas očekuje pravi spektakl na šljaci krajem aprila. Postoji mogućnost da neki od ovih igrača do kraja i otkažu učešće, ali ćemo bez dileme gledati sjajno takmičenje.

Poslednji put je trijumfovao Andreas Sepi pobedom nad Benoom Perom sa 6:3, 6:2, a samo Đoković ima dve titule u Beogradu jer je 2009. savladao Lukaša Kubota, dok je dve godine kasnije bio bolji od Felisijana Lopeza. Titulu na ovom turniru ima još i Amerikanac Sem Kveri, a od 2013. do 2020. godine nije se održavalo ovo takmičenje koje je zamenjeno za turnir u Dizeldorfu.

Od ove godine se ponovo igra jer je otkupljena licenca od Budimpešte, pa će naša publika nakon Adria Tour ponovo moći da gleda neke od najboljih tenisera sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar