Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim eliminisan je sa ovogodišnjeg Rolan Garosa u prvom kolu.

Bolji od njega bio je italijanski igrač Fabio Fonjini, koji je na turnir došao kao 130. teniser na planeti i pobedio je u tri seta sa 6:4, 6:4 i 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je potrajao dva sata i 18 minuta, a Ože-Alijasim, deseti teniser planete, ispao je iz dela žreba u kom se nalazi i srpski predstavnik Novak Đoković.

Ože-Alijasim je slabije servirao i odatle su počinjali neki od problema, koji su se nastavljali velikim brojem neiznuđenih grešaka.

Kanađanin je meč završio sa čak 41 greškom, dok je njegov rival, nepredvidivi, ali kad se razigra i veoma opasni Fonjini, imao devet manje.

Uz to je Feliks slabije i koristio šanse za brejk koje mu je Fonjini dozvoljavao i onda ne čudi što je Italijan uspeo da već od rane faze meča diktira tempo.

Tačno je da Ože-Alijasim igra lošu sezonu, ali se ipak očekuje da u nekom trenutku popravi formu.

To nije počeo da radi ni od Rolan Garosa, pošto do sada od početka godine nigde nije otišao dalje od polufinala, a poslednjih nedelja je gubio u prvom ili drugom kolu.

Fonjini je zato od trećeg gema počeo da pravi razliku i tada je prvim brejkom stekao prednost koju je ubrzo duplirao i poveo 4:1.

Ože-Alijasim se tad malo trgnuo, vratio je jedan brejk, imao je šansu da izjednači na 4:4, a kada mu je brejk lopta u osmom gemu propala, a Fonjini je uspeo da povede sa 5:3, set je bio gotov.

U drugom je Kanađanin prvi oduzeo servis protivniku i poveo je sa 2:0, ali je nastavio da se muči da sačuva svoj servis i zato je još brže pretrpeo dva brejka, pa je Fonjini preokrenuo na 4:2.

Italijan je još jednom prepustio svoj servis protivniku za 4:4, ali je onda petim brejkom u tom setu rešio taj deo igre u svoju korist i odservirao za 2:0.

I u trećem setu je Ože-Alijasim krenuo da igra nešto bolje tek kad je izgubio dva svoja servisa, a Fonjini je vodio sa 3:0.

Još jedanput se to ispostavilo nedovoljnim, pa će Kanađanin morati da poradi na konstantnosti i stabilnosti ako bude želeo da se vrati vrhunskom tenisu kakav je pokazao da zna da igra. Fonjini će u narednom kolu igrati sa Džejsonom Kublerom, Australijancem koji je u prvom kolu eliminisao Argentinca Dijaza Akostu u pet setova.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

BONUS VIDEO: Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar