Foto: twitter.com

Pepe Imaz, nekadašnji saradnik Novaka Đokovića, javio se posle titule najboljeg tenisera sveta na Australijan openu.

On je u direktnom uključenju za Eurosport rekao da je Novak naučio da daje važnost sebi i porodici, što mu je pomoglo.

„As“ je preneo njegove reči, navodeći da je Pepe neko ko kombinuje tenis i duhovnost u svom klubu u Marbelji. Španski mediji vide Pepea kao jednog od Novakovih duhovnih vodiča, a na svoj način je opisao 18. Grend slem Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

„Novak je proveo godine radeći na svojoj ličnosti, svojoj unutrašnjosti, razumevajući da je sve bolje kada se osećate bolje iznutra. Sve što on radi, čini sa više harmonije, bolje se oseća na kraju dana“, rekao je Imaz.

On je opisao detalje saradnje.

„Generalno, na svemu se radilo, nije to nešto što može da se radi mesec ili dva, pa da se fokusirate na nešto konkretno. To ima više osnova rada, na kraju je cilj da postanete svesni prioriteta, da ih odredite kao teniser, osoba i čovek. Kada uđete u jedan deo, drugi je i dalje važan, ali ne sa istim značajem. Ali kada radite na tome, lakše je postići harmoniju. Veoma je ovo teška godina koju smo svi proživeli, a on je postao svesniji važnosti čoveka, porodice i relativizovanja nekih stvari. Mislim da mu je to pomoglo“, rekao je Imaz.

Jasno je da je Novak imao veliku mentalnu snagu u Melburnu, jer je prevazišao sve kritike, provokacije, čak je bilo insinuacija da je lažirao povredu.

„Novakova želja i cilj na profesionalnom i teniskom nivou je rekord Grend slemova, on to ima na vidiku i ima puno odlučnosti da do toga dođe. Ali, nije lako jer ima još dvojicu rivala. Rafa i Novak su momci sa impresivnom mentalnom snagom. Biće lepo videti šta se dešava iz godine u godinu“, zaključio je Imaz.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar