Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Andrej Rubljov je u veoma uzbudljivom meču B grupe na "Adrija turu" u Zadru pobedio nekadašnjeg šampiona US Opena, Marina Čilića posle velike borbe, 4:3 (7:5), 2:4, 4.1.

U prvom setu, igralo se gem za gem, Čilić je prvi servirao i dobijao gemove na svoj servis, a Rubljov ga je stigao, pa je taj-brejk bio logičan sled onog što su prikazali u tom delu meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Bili su izjednačeni u pevih šest poena (3:3), potom je Rus stigao do 5:3, da bi na 6:5  marinov bekhend završio u mreži i Rubljov je tako osvojio početni set.

U drugom setu, Čilić je zaigrao bolje, posebno u finišu. Na 2:2 je konačno uspeo da slomi otpor protivnika, dođe do brejka a potom iskoristi drugu set loptu na svoj servis i izjednači u meču.

Činilo se da je Čilić zagazio ka pobedi, kada je uspeo da napravi brejk na startu seta odluke, ali je Rubljov uspeo da uzvrati istom merom.  Uspeo je da veže četiri i dobije meč posle više od jednog sata igre.

„Uvek je teško sa Marinom. Kao što sam rekao i ranije, on je odličan igrač. Imao je brejk u setu odluke, ali nastavio sam da igram. Imao sam i sreće, on je promašio neke bitne udarce. U ovim kratkim setovima sve je moguće“, rekao je Rubljov.

Kaže da ga za Hrvatsku vežu posebne uspomene.

„Lepo je igrati na ovom turniru, na ovakvim manifestacijama, ali na turnirima ne bi bilo dobro igrati setove do četiri, jer to nije normalan set. Hrvatska mi se dopada. Ovde u Umagu sam osvojio svoju prvu titulu, tako da mi je lepo ovde da dođem“, dodao je Rus.

Marin Čilić je odigrao prvi meč posle dužeg vremena.

„Nivo igre bio je visok u prva dva seta, igrali smo fenomenalno. Imao sam brejk u setu odluke, doživeo sam mali mentalni pad, izgubio par poena na svoj servis. Brz je format, ali sam zadovoljan početkom. Ovo mi je prvi meč nakon dugo vremena, imam još dva u grupi. I kad igramo na treningu, igra se ozbiljno. Tako i ovde. Svi želimo da igramo ozbiljno i zbog publike i nas, da vidimo u kakvoj smo formi, da vidimo na čemu možemo da radimo, jer to može mnogo da nam pomogne“, rekao je Čilić.

Na pitanje kako vidi nastavak sezone i posebno šta očekuje od US Opena, rekao je:

„Mnogo je nepoznanica. Ne znamo da li će biti karantina, kako će se tamo trenirati. Svi igrači imaju preko ATP pokriveno zdravstveno osiguranje, problem je za osoblje koje nas prati. Američki sistem je skup što se tiče bolnica. Moramo da pazimo. Igrači čekaju službene objave, da vide kako će sve izgledati“, zaključio je hrvatski teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar