Novak Đoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedom je započeo takmičenje na humanitarnom "Adrija tur" turniru koji se ovog vikenda održava na terenima SC "Višnjik" u Zadru.

On je u dva seta bio bolji od 246. tenisera sveta, Peđe Krstina, 4:3 (7:3), 4:1.

Treba reći da je Krstin pružio veoma dobar otpor favorizovanom protivniku, naročito u prvom setu u kojem je imao prilike i da dođe do njega.

PROČITAJTE JOŠ:

Napravio je Peđa brejk u trećem gemu, poveo potom i sa 3:1, ali nije imao snage da finišira. Novak se probudio, zaigrao daleko bolje i prvo vratio brejk, a potom osvojio i naredni gem i došli smo do taj-brejka.

Tu je Novak pokazao rutinu šampiona, odigrao je sigurno i mirno i posle 6:3, pogodio fantastičnu forhend paralelu za osvajanje početnog seta.

Krstin je na startu drugog seta uspeo da dobije početni gem, ali je usledio Đokovićev niz od četiri uzastopna gema i sigurna pobeda.

Tako je kompletirano prvo kolo u A grupi, Novak i Borna Ćorić imaju maksimalne pobede u dva seta, dok su Krstin i Dimitrov zabeležili poraze.

Po završetku meča, Đoković je pohvalio kolegu iz Dejvis kup tima Srbije.

„Nije me iznenadio, svestan sam njegovih kvaliteta iako se raanije nikada nismo sastajali. Dobro je igrao, bolje je počeo meč od mene. Imao sam prilično spor početak, ali sam preokrenuo rezultat pri kraju prvog seta. Hvala publici, bili ste sjajni“, rekao je Đoković.

Kaže da je oduševljen prijemom i gostoprimstvom Zadrana.

„Prvi put sam u Zadru. Apsolutno svi, otkako smo sleteli na aerodrom, pokazali su koliko su ljubazni, prijatni i gostoprimljivi“, poručio je najbolji svetski teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar