Foto: Tanjug / AP Photo/Michel Euler

Konkurencija nikad raznovrsnija i neiskusnija u ženskom žrebu Rolan Garosa, tako izgleda kada se pogleda ko je preostao na turniru.

PROČITAJTE JOŠ:

Na tu činjenicu ukazao je i Kristofer Kleri koji je podsetio da je od osam učesnica četvrtfinala ovogodišnjeg Rolan Garosa, čak šest (a možda i sedam) po prvi put u toj fazi grend slem turnira.

Debitantkinje u četvrtfinalu su Koko Gof, Barbora Krejčikova, Marija Sakari, Elena Ribakina, Tamara Zidanšek i Paula Badosa.

Ako i Marta Kostjuk iznenadi Igu Švjontek u večernjem terminu u ponedeljak, to će onda biti sedma učesnica četvrtfinala.

Samim tim, završnica drugog grend slema sezone bila bi utoliko uzbudljiva jer bi bilo gotovo nemoguće predvideti koja će igračica biti najmotivisanija.

U četvrtfinalu je i Anastasija Pavljučenkova i ona je za sada jedina koja je stizala najdalje do četvrtfinala na svakom od četiri grend slema.

Ukoliko Iga Švjontek prođe Kostjukovu, ona će ostati najozbiljnija takmičarka na trofej, jer je osvojila Rolan Garos 2020.

Pored toga joj je četvrto kolo Australijan opena najbolji rezultat na grend slemovima do sada. Bilo kako bilo, šest debitantkinja u četvrtfinalu na jednom GS turniru je rekord u Open eri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar