Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Mats Vilander, nekada prvi teniser sveta i bivši polufinalista Vimbldona, Tim Henman, u izjavi po završetka meča Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa, rekli su da nas očekuje veliko finale.

Novak je na kraju slavio sa 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1, a na pitanje šta se Novaku dogodilo posle 2:0 i meč lopte protiv Cicipasa, Mats Vilander je rekao:

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne znam, potpuno je čudno. Jedan od onih svojih omiljenih udaraca je propustio da realizuje, to je bekhend. Ipak, pokušavao je, imao je dobru priliku, možda je razmišljao u stilu, dobiću gem… Cicipas je veliki teniser, tako ga je lepo gledati, ima neverovatan duh. Ostalo mu je pred kraj malo goriva“.

PROČITAJTE JOŠ: Imamo klasik: Novak protiv Rafe za titulu Rolan Garosa!

Henman smatra da je Novak najbolje sačuvao za kraj.

„Veliki teniseri pokazuju ono najbolje u velikim mečevima. Koriste svoju šansu. Kod 6:3, 6:2 je delovalo da igra najbolji tenis, ali možda rezultat nije bio najbolji pokazatelj igre u meču. Cicipas je dolazio do šansi za brejk, ali nije ih koristio“, kaže Biritanac.

Mats Vilander smatra da je Cicipas platio ceh nekih dugih mečeva pre Rolan Garosa, u Hamburgu.

„Setimo se koliko je mečeva Cicipas igrao, toliko vremena je proveo na terenu. Novak je mogao meč da reši u tri seta, ali to nije uspeo. Njegovo ponašanje u meču koji je otišao u pet setova  ipak je bilo na najvišem nivou“.

Henman je pohvalio Srbina, ali i Grka.

„Novak je igrao udarce kao sa druge planete, tu je svakako do izražaja došla i fizička pripremljenost i brzina, fleksibilnost takođe. Pokušao je Cicipas dugim loptama uz liniju, ali nekada dođu te neiznuđene greške. Kad igrate protiv Novaka na taj način, jednostavno pravite veliki broj neiznuđenih grešaka. Novaku će protiv Rafe trebati sve moguće veštine koje je prikazao danas“.

Nadal će svakako biti zadovoljan što je ovaj meč toliko potrajao, fizički faktor može imati značajnu ulogu u tom finalu.

„Mislim da će Rafi biti potreban veoma dobar start. Osećam da će biti nešto možda i hladnije, a to je protiv Rafe. Posle ovog Novakovog meča, mislim da je on taj koji će imati bolji start. Ne znamo kakva će biti temperatura u nedelju, ali ako bi se dogodilo da bude tako, ipak bih dao malu prednost Rafi“, zaključio je Vilander.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar