Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković je na najbolji mogući način završio prvu nedelju na Rolan Garosu. U trećem kolu bio je bolji od Danijela Galana iz Kolumbije, 6:0, 6:3, 6:2.

Bio je to još jedan sjajan meč za Novaka, koji je prvi put ukrstio reket sa 153. teniserom sveta iz Kolumbije.

PROČITAJTE JOŠ:

I ponovo je uspeo da ne izgubi više od pet gemova, kao i u prva dva meča sa Imerom i Berankisom.

PROČITAJTE JOŠ: Novak se igra, protivniku opet dao samo pet gemova!

Po završetku susreta, broj jedan je pričao o momentima kada je došlo do prekida meča zbog pljuska koji je raskvasio teren i napravio problem igračima.

Novinari su ga pitali da li je za to da krov stalno bude zatvoren s obzirom da je prognoza za narednu nedelju u Parizu što se tiče vremenskih uslova veoma nepovoljna.

„Pričao sam sa supervizorom pre meča, to je bilo jedno od mojih pitanja pošto sam video kakvo je nebo nad Parizom. Pitao sam ih isto i sa prvim kapima kiše kada smo izlazili na teren. Pitao sam, što ne zatvore krov i tako ne igramo ceo meč? Jer sam video prognozu. Očigledno svi koriste različite aplikacije za vreme, ali nije izgledalo dobro. Kad je počelo, supervizor i glavni sudija su mislili da može tako da se igra i razumem da nemate krov, ali koji je razlog pravljenja krova ako ga ne koristite? U ovakvim situacijama krov je od velike koristi. Izgubili smo malo vremena i to je malo uticalo na naš meč posle. Po mom mišljenju bilo je pogrešno špto su odlučili da ne zatvore krov odmah na početku“, kaže Novak.

Mnogi igrači su se žalili tokom nedelje na pogrešne odluke sudija. Snimak „Oka sokolovog“ bi ih često demantovao, pa su Novaka pitali da li igrači nešto mogu da urade da promene situaciju i zatraže konstantnu upotrebu tehnologije, umesto što odlučuju linijske sudije.

„Uz svo moje poštovanje prema tradiciji i kulturi ovog sporta, kada je reč o ljudima koji su prisutni na terenu uključujući i linijske sudije, ne vidim što svaki turnir na svetu  u ovoj tehnološkoj eri ne bi koristio ono što smo imali u Njujorku na US Openu i Mastersu Sinsinati. Tehnologija je toliko napredovala, nema razloga da držimo sudije na terenu. To je moje mišljenje. Razumem da je tehnologija skupa, ekonomski problem je tu. Ipak, osećam da se krećemo ka tome i pre ili kasnije neće biti razloga da imamo linijske sudije. U redu je za sakupljače loptica, ali linijske sudije, ne vidim zašto bi tu ostali. Možda vi možete da mi kažete neki značajan razlog zašto bismo se držali tradicije. Tada bi verovatno imao manje šanse da napravim ono što sam uradio u Njujorku“, nasmejao se Novak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare