Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković je lako ostvario i treću pobedu na ovogodišnjem Rolan Garosu i tako uspešno završio prvu nedelju takmičenja na grend slemu u Parizu.

Prvi teniser sveta je bio bolji od 153. tenisera sveta, Danijela Galana iz Kolumbije, 6:0, 6:3, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Novaku je bilo potrebno svega 127 minuta da dobije meč protiv momka kom je ovo bio tek drugi glavni žreb na grend slem turniru i koji je, očigledno, bio izuzetno impresioniran susretom sa brojem jedan.

Sve je kod Novaka, kao i u proteklim mečevima funkcionisalo kako se samo poželeti moglo.

Ponovo je od početka ubacio u punu brzinu, nanizao je osam gemova od starta susreta i trebalo je da prođe 43 minuta da Galan osvoji prvi gem u meču, 6:0, 2:1.

Tada je počela da pada jaka kiša, a krov je bio samo delimično zatvoren, pa je Đoković u tom četvrtom gemu zatražio od organizatora da se krov zatvori u potpunosti.

Postojala je opasnost da se igrači povrede, jer je Galan u tom četvrtom gemu drugog seta proklizao, ali se na sreću, nije povredio.

U nastavku meča, Đoković je nastavio rutinski da dobija gemove i poene iako je i Kolumbijac konačno opustio ruku i zaigrao nešto bolje.

Uspeo je do kraja seta da dobije još dva gema, ali ne i da ugrozi prednost Srbina koji je posle nepunih sat i po imao dva seta u džepu.

U trećem setu, Novak je odmah u drugom gemu uspeo da dođe do novog brejka i već tada je bilo jasno da Galan neće moći da se oporavi.

Rutinski je osvajač 17 grend slem titula završio meč, i ostvario svoju 71. pobedu na ovom turniru.

Njega u osmini finala očekuje susret sa Rusom Karenom Hačanovom koji je u četiri seta savladao Kristijana Garina iz Čilea, 6:2, 6:3, 4:6, 6:2.

Novak u pobedama vodi sa 3:1, a na Rolan Garosu do sada nisu igrali.

Sve detalje meča sa stadiona „Filip Šatrije“ mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

TOK MEČA:

TREĆI SET:

6:2 – KRAJ MEČA! NOVAK JE U OSMINI FINALA!

Viner bekhend paralelom, Novak je tako stigao do 40:15 i dve meč lopte, potom je Galan poslao loptu u mrežu i to je kraj meča, 6:0, 6:3, 6:2. Novak u osmini finala igra protiv Karena Hačanova iz Rusije.

5:2 – Novak spasao dve brejk lopte

Galanu čestitke, stigao je do 30:40, potom na 40:40 i do još jedne brejk prilike i propisno namučio Novaka u ovom gemu. Nije stigao Kolumbijac dropš šot da vrati u teren, usledilo je novo izjednačenje. Pa dva poena Novaka za 5:2.

4:2 – Gem za Kolumbijca

Duži gem, deset poena su odigrali. Galan se trudi da ostane u meču, uspeo je da dobije i ovaj gem i smanji na 4:2.

4:1 – Uzaludan trud Galana 

Dva izgubljena poena u ovom gemu, ali nema opasnosti za Đokovića. Kao na treningu, sve ide po planau iako se Galanu ne može osporiti da se trudi. Nedovoljno je to za igrača takve klase.

3:1 – Galan ne odustaje…

Uspeo je Kolumbijac da dobije jedan poduži gem i smanji na 3:1, ali i dalje je u velikom zaostatku u ovom meču. Praktično, Novak je pred pobedom.

3:0 – Potvrda brejka

Bez izgubljenog poena Novak je potvrdio brejk i stigao do velike prednosti od 3:0.

2:0 – BREJK ĐOKOVIĆ!

Ne popušta Đoković, igra koliko mu je potrebno da dobije poene i gemove i sada ima brejk i u trećem setu protiv protivnika iz Kolumbije. Sve je bliži osmini finala.

1:0 – Galan ne koristi dve brejk lopte

Imao je Galan veliku šansu, 15:40 na Novakov servis, ali broj jedan je sjajan, nije dozvolio da protivnik stigne do brejka i tako je poveio i u ovom setu.

DRUGI SET:

6:3 – SET ĐOKOVIĆ!

Zagrejao se Novak ponovo, napravio još jedan brejk i dobio i drugi set rezultatom 6:3. Sada ima velikih 2:0. Teško je verovati da će Galan posle ovoga moći da se vrati u meč.

5:3 – Gem bez izgubljenog poena

Lagano je Novak stigao do 5:3. Bez izgubljenog poena.

4:3 – Srbin ne koristi brejk loptu

Imao je Novak priliku za novi brejk, ali je 153. igrač sveta uspeo da je neutrališe. Ipak, i dalje ima brejk zaostatka u ovom setu.

4:2 – Novak nastavlja gde je stao

Uspeo je Đoković da posle 30:30 dobije dva poena na svoj servis i osigura i dalje prednost brejka u ovom setu, 4:2.

3:2 – Kolumbijac nastavio sa boljom igrom

Činjenica je da su se tokom pauze malo ohladili, a kao da je ta pauza dobro došla Galanu da se pribere. Dobio je na prednost još jedan gem i smanjio na 3:2.

3:1 – Nastavljen meč

Nastavljen je susret, Novak je dobio poen i poveo sa 3:1.

19.27 Donose šljaku na teren!

Na delu terena gde je krov bio otvoren, stvorilo se blato, pa sada redari donose šljaku kakao bi sredili to i kako bi moglo da nastavi da se igra. Pomaže im i Novak! Neshvatljivo je zašto nisu ranije zatvorili krov!

19.16 Počela kiša, sledi kraća pauza

Ono što je bila slaba kiša u Parizu, pretvorilo se u jak pljusak. U četvrtom gemu na prednost Novaka, Galan se okliznuo na osnovnoj liniji. Đoković je zatražio od sudije da se zatvori krov. Sudije su to uvažile, sledi kraća pauza.

2:1 – Konačno, gem za Galana!

Evo ga, posle osam izgubljenih gemova od starta meča, Galan se „upisuje“. Trebalo mu je 43 minuta da dođe do gema protiv svetskog broja jedan.

2:0 – Novak spasao brejk loptu

Dve duple greške Novaka u ovom gemu, najdužem od početka meča (sedam minuta) donele su Galanu priliku da vrati brejk, ali Novak tako nešto nije dozvolio. Dobio je i osmi gem uzastopno od početka meča.

1:0 – BREJK ĐOKOVIĆ! 

Šta reći, ovo je već stvar rutine. Posle 12. vinera od početka meča Novak pravi novi. četvrti brejk u meču. Kolumbijac još nije uspeo da osvoji gem.

U međuvremenu, poznato je s kim će igrati pobedik ovog meča. To je Rus Karen Hačanov koji je pobedio Kristijana Garina sa 6:2, 3:6, 6:4, 6:2

PRVI SET:

6:0 – KROMPIR – 6:0!

I ono što smo očekivali, uspeo je Novak posle samo 25 minuta igre da dođe do početnog seta i to bez izgubljenog gema. Zaista impresivan start meča.

5:0 – TREĆI BREJK NOVAKA!

Furiozno, nema šta. Treći brejk broja jedan i sada servira za još jedan set od 6:0 na ovom turniru.

4:0 – Lagano, baš lagano

Ubedliovo, sigurno, bez mnogo problema Novak osvaja i ovaj gem. Podatak je da je u dva servis gema izgubio samo jedan poen. Dominacija.

3:0 – BREJK ĐOKOVIĆ

Sve ide po planu, nešto više borbe i igre bilo je u ovom gemu, ali Đoković ne popušta sa papučice gasa. Napravio je novi brejk i sada vodi sa 3:0.

2:0 – Potvrda brejka

Rutinski prvi servis gem za Đokovića. Izgubio je samo poen, tako da je lako „overio“ brejk. Sve ide kao i u prva dva meča na turniru, lagan i suguran početak.

1:0 – BREJK ĐOKOVIĆ

Odmah brejk za broja jedan! Iskoristio je drugu brejk loptu i tako poveo sa 1:0.

18.26 Meč je počeo

Krenuo je meč, na servisu je teniser iz Kolumbije.

18.20 Igrači su na terenu

Novak i Galas igraju prvi put. Izašli su na teren, posle kraćeg zagrevanja, počeće meč.

18.18 Lako sa „laki luzerima“

Zanimljiv podatak, Novak je pre ovog meča igrao 11 puta sa „srećnim gubitnicima“ i dobio je svih 11 mečeva.

18.16 Novak igra za plasman u osminu finala

Novak pokušava da ostvari pobedu broj 34 u ovoj sezoni i 71. u Parizu.

18.14 DOBRODOŠLI!

Novak Đoković igra treći meč na ovogodišnjem Rolan Garosu, protivnik mu je 153. na svetu, Danijel Galan iz Kolumbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar