Aleksandar Zverev, Rolan Garos, tenis, povreda
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Aleksandar Zverev se povredio nakon što je proklizao prilikom jednog udarca sa osnovne linije. Kakva šteta!

Rafael Nadal se plasirao u 14. finale Rolan Garosa nakon što je Aleksander Zverev bio prinuđen da se povuče zbog povrede.

PROČITAJTE JOŠ:

Pao je Nemac na šljaku i više nije mogao da ustane, a ne pamti se kada je jedno polufinale grend slema završeno predajom nekog tenisera.

Nadal je odmah shvatio da je u pitanju ozbiljna povreda, pa je pretrčao pored mreže i stigao do Nemca koji je i dalje ležao sa vidljivim bolovima. Ubrzo su na teren dovezena i invalidska kolica na kojima su izveli Nemca sa terena.

Nakon Zvereva je i Nadal otišao u svlačionicu. Stvari su im ostale na klupi, kasnije su izašli zajedno, Zverev na štakama bez jedne patike, dok je Nadal samo koračao pored njega.

Sve ovo dešavalo se pri rezultatu 6:6 u drugom setu, a Nemac je na kraju bio prinuđen da i zvanično preda meč.

Nemac je imao brejk prednosti u prvom setu, pošto je oduzeo servis Špancu već u prvom gemu meča. Posustao je pri rezultatu 4:3, te je Nadal uspeo da vrati brejk.

Suočavao se Zverev sa brejk loptama i u desetom gemu, Nadal je imao tri set lopte, ali ih je prokockao. Imao je i Zverev šansu u narednom gemu, ali je propustio dve brejk prilike i ubrzo se stiglo do taj-brejka.

Nemac je prvi prepustio rivalu mini-brejk, ali je potom tri puta zaredom uzeo poen na Nadalov servis, te je imao četiri set lopte. Nijednu nije uspeo da realizuje, Nadal je odigrao nekoliko nestvarnih poena, uključujući i jedan pasing šut iz gotovo nemoguće pozicije.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako to obično biva, Nadal je iskoristio momentum, ali je tek šestu set loptu pretvorio u vođstvo od 1:0 u setovima nakon 10:8 u taj-brejku.

Nakon neverovatne borbe u drugom setu, usledila je povreda Zvereva tačno pred početak taj-brejka i svi su morali sa razočaranjem da se povuku.

Nadal je na konferenciji nakon meča bio vidno utučen i pogođen svime što se dešavalo na stadionu „Filip Šatrije“.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar