Foto: AP Photo/Kin Cheung

Toni Godsik, agent Rodžera Federera, najavio je mogućnost da se Švajcarac, makar na kratko vrati tenisu kao igrač.

Još 2022. na Lejver kupu je Švajcarac okončao igračku karijeru, od tada uglavnom putuje po svetu i tenis mu nije baš u prvom planu, ali bi to uskoro moglo da se promeni.

Godsik je istakao mogućnost da Federer odigra egzibicioni meč sa Rafaelom Nadalom, svojim najvećim rivalom, što bi možda bio i oproštaj Španca od veoma bogate i trofejne karijere.

PROČITAJTE JOŠ:

U razgovoru za „Marku“, Godsik je objavio ideju Lejver kupa, pošto je Federer jedan od glavnih ljudi tog turnira, odnosno egzibicije.

„Želeli smo da rivali, u ovom slučaju Federer i Rafa Nadal, budu saigrači za vikend. Nismo mogli ni pomisliti da ćemo u tako kratkom vremenskom periodu biti tako uspešni“, rekao je Godsik.

Upitan je i da li vidi Nadala kao kapitena (trenera) Tima Evrope u budućnosti.

„Nadam se. Moj san je da Rodžer bude kapiten, a Rafa pomoćnik i onda obrnuto. Na taj način bi duže bili na funkciji. Rivalstvo koje su obojica imali na terenu je bilo posebno, ali mislim da je prijateljstvo njih dvojice još posebnije. Oni su jasan primer da se svi konkurenti mogu slagati“, objasnio je Godsik.

PROČITAJTE JOŠ:

Postoje priče da će uskoro biti organizovan egzibicioni meč Federera i Nadala.

„Otkako se Rodžer povukao nije želeo da igra još jedan meč sve dok se fizički ne oseća dobro. Pada mi na pamet rekord gledanosti koji su nadmašili u Južnoj Africi. Volimo da radimo velike stvari. Ako postoji opcija da se to jednog dana nadmaši, siguran sam da će je Rodžer razmotriti. Obojica vole da sarađuju, a ja volim da radim sa Karlosom Kostom. Imam veoma dobre uspomene. Napravili smo egzibiciju sa pola trave, pola šljake na Majorci… Sve je moguće u budućnosti.“

Malo je čudno što u ovom razgovoru nijednom nije pomenut Novak Đoković, koji sa Nadalom ima najveće rivalstvo u istoriji tenisa, a sa Federerom takođe pregršt nezaboravnih mečeva. Uz sve to, srpski teniser je takođe bio deo spektakla na oproštaju Federera pre dve godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar