Federer poražen u Ženevi u prvom meču Pablo Anduhar
Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Švajcarski teniser Rodžer Federer poražen je u meču drugog kola turnira u Ženevi, na kom se vratio tenisu posle dvomesečne pauze.

Federer je u prvom kolu bio slobodan, došao je na turnir kao prvi nosilac i izgubio je od Pabla Anduhara u tri seta velike borbe za nešto manje od dva sata tenisa – 4:6, 6:4, 4:6.

PROČITAJTE JOŠ:

Neočekivano, ali Anduhar je prvi set rešio u svoju korist na jednu jedinu brejk loptu i to u poslednjem, desetom gemu.

Obojica su čuvala svoje servise do završnice seta, Federer je popustio prvi i poslednji poen bio je brejk i set lopta što je Anduhar kaznio.

Čekao se odgovor Švajcarca i desio se u drugom setu. Anduhar je u trećem gemu prepustio svoj servis Rodžeru, Federer je poveo sa 2:1, a kasnije odservirao za izjednačenje.

Taj drugi set nije bio dovoljan zamajac da veliki šampion zadrži momentum i nalet do kraja. Imao je brejk prednosti i u tom delu igre na 2:1, ali je onda pao.

Anduhar je taj pad iskoristio da veže dva brejka, u osmom i desetom gemu i reši meč u svoju korist. Španac, 75. teniser planete će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz okršaja Dominika Štrikera i Martona Fučoviča.

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Da podsetimo, Federer posle pet i po meseci ove godine ima samo tri odigrana meča. U Dohi je pobedio Danijela Evansa, izgubio je od Nikolza Bazilašvilija i sada je poražen i od Anduhara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar