Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Rodžera Federera od februara nismo videli na terenu zbog dve operacije kolena, a u neformalnom internet razgovoru sa Keijem Nišikorijem otkrio je jedan od glavnih ciljeva za 2021. godinu.

Među brojnim temama se izdvojila priča o Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su zbog pandemije koronavirusa odložene za godinu dana.

PROČITAJTE JOŠ

Federer bi trebalo da se na terenu nađe početkom naredne godine, a jedan od velikih ciljeva je njegov napad za olimpijsko zlato:

„Plan je da budem tamo na Olimpijskim igrama. Znaš, to je moj veliki plan“, rekao je Federer.

Zvuči pomalo neočekivano, ali je pandemija koronavirusa došla u pravi čas za Federera koji se oporavljao od povrede i operacije kolena. To je učinilo da ne izgubi veliki broj bodova i da ostane među pet najboljih na svetu.

Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

„Možda zvuči sebično reći da i nije loše što je pomereno, zbog problema koje sam imao ove godine. Bio je to veliki šok za sve nas kada je Vimbldon otkazan zbog pandemije, a zatim i Olimpijske igre ubrzo posle toga“, rekao je osvajač 20 grend slem titula.

Švajcarac je za kraj potvrdio da će biti maksimalno motivisan da napravi veliki rezultat u Japanu, baš kao i Rafael Nadal i Novak Đoković.

„Nadajmo se najboljem kada su u pitanju Olimpijske igre koje se održavaju u Tokiju. To je jedan od mojih velikih ciljeva. Zaista se nadam da ću moći da se vratim tamo.“

Federer je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, ali u dublu sa Stenom Vavrinkom. U singlu je 2012. godine osvojio srebrnu medalju kada je Endi Mari bio bolji u finalu pred domaćom publikom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar