Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Jedan od trenera Rafaela Nadala, Fransisko Rođ, kaže da veruje da bi Rodžer Federer prestao da igra tenis mnogo ranije da nije tog rivaliteta sa teniserom iz Španije.

Rođ je u „Vodkastu“ na Eurosportu pričao o svom pulenu i njegovim danima tokom pandemije koronavirusa, ali nezaobilazna tema bili su i članovi velike trojke, Federer, Đoković i Nadal.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da se Rafa uopšte nije pojavio u svetu tenisa, verujem da bi Federer prestao da igra pre barem pet godina. Zbog toga što je Rafa tu, čini mi se da jedan drugog čine boljima. Mislim da je to sjajna stvar, sva trojica, Novak, Rodžer i Rafa. Možda upravo to što su sva trojica još u trci motiviše ih sve jednako“, kaže Rođ.

On kaže da Nadal nikada nije imao problem sa motivacijom.

„Rafina ambicije je velika. Ponekad ga vidim kada, recimo, osvoji turnir Serije 250, koliko je srećan, a ne zaboravite da je reč o nekom ko ima 19 grend slem titula. On donosi jednak nivo motivacije, bez obzira koji turnir je u pitanju. Srećan je što igra tenis, svi vide koliko voli da pobedi. U suprotnom u njegovim godinama, posle toliko uspeha, drugačije ne bi mogao da osvaja turnire. Potrebna je ta ambicija“, dodao je Rođ.

On je takođe dodao da se teniser sa Majorke ne libi da i u 34. godini menja nešto u svojoj igri.

„Sećsam se da su na početku karijere govorili kako će igrati samo četiri ili pet godina. Koliko puta smo to čuli? Evo dokaza da nisu u pravu. Mislim da je Rafa baš zbog toga stalno želeo da vrši promene u svojoj igri. Znate li šta znači promena igre za nekog ko je bio broj jedan? I kako promeniti nešto što se nije menjalo dugo? Zato što to želi. I dalje stalno sluša savete, to je jedini način da nastavi da pobeđuje“, zaključio je Rođ.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram