Osaka
Foto: EPA-EFE/MARCIAL GUILLEN

Japanska teniserka Naomi Osaka najplaćenija je sportistkinja u protekloj godini sa zarađenih 37,4 miliona dolara, navedeno je u Forbsovoj listi.

Osaka je u proteklih 12 meseci od nagrada na turnirima i drugih sponzorskih ugovora zaradila 37,4 miliona dolara, što je rekordna zarada neke sportistkinje za godinu dana. Prethodni rekord od 29,7 miliona dolara držala je Ruskinja Marija Šarapova iz 2015. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Dvostruka grend slem šampionka ima 15 sponzorskih ugovora među kojima i sa kompanijom Najki, Šiseido, Nisan i Joneks.

Osaka je u protekloj godini zaradila 1,4 miliona dolara više od američke teniserke Serene Vilijams, koja je u prethodne četiri godine bila najplaćenija sportistkinja.

Osaka je imala samo godinu dana kada je Vilijams osvojila prvu grend slem titulu 1999. godine, a 19 godina kasnije japanska teniserka pobedila je Amerikanku u finalu Ju Es opena, za prvi grend slem trofej u karijeri. To je bio jedan od najkontroverznijih mečeva u istoriji tenisa, tokom kojeg se Vilijams svadjala sa glavnim sudijom, a on joj dodelio tri kazne.

Japanska teniserka je trenutno 29. na listi najplaćenijih sportista, a Vilijams je 33. To je prvi put od 2016. godine da se dve žene nalaze medju 100 najplaćenijih sportista na Forbsovoj listi. Kompletna lista biće objavljena naredne nedelje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar