Đoković, Lajović i Krajinović igraju prvog dana US Opena
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Prvog dana US Opena na terenima u Njujorku naći će se trojica srpskih tenisera koji se takmiče u singlu - Novak Đoković, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Prvi teniser sveta je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu od Stana Vavrinke, pa će boljim plasmanom moći da uveća prednost na ATP listi u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Đokovićevi najveći protivnici neće se takmičiti u Njujorku, a organizatori nisu imali milosti prema srpskom asu.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Novak će na teren oko 50 sati posle osvajanja mastersa Sinsinati, koji se zbog pandemije koronavirusa takođe igrao u Njujorku.

Svetski broj jedan pohod na US Open počinje protiv Damira Džumhura od jedan sat posle ponoći, bez poraza ove godine sa učinkom 23-0.

Od tenisera iz BiH izgubio je samo pet gemova u jedina dva susreta i na startu grend slema u Americi ima impresivnih 14-0.

PROČITAJTE JOŠ Tipsarević: Kreiraju da je asocijacija razdor, a nije

Đoković i Džumhur će na “Artur Eš” stadion izaći posle mečeva Karolina Pliškova – Anhelina Kalinjina i Kevin Anderson – Aleksandar Zverev. Pobednik će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Kajl Edmund – Aleksander Bublik.

Prvi od naših tenisera na teren će Dušan Lajović protiv Belorusa Jegora Gerasimova (70. teniser sveta).

Njihov susret je zakazan za 17 časova na Terenu 12, na kojem će Filip Krajinović igrati četvrti meč dana, ne bi trebalo pre 22.30, protiv Šveđanina Mikaela Imera, koji je za poziciju bolje plasiran od Gerasimova na ATP listi.

RASPORED

Naši teniseri na terenu

“Artur Eš”

Đoković – Džumhur 01.00

Teren 12

Lajović – Gerasimov 17.00

Krajinović – M. Imer (4. meč dana)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar