Novak Đoković će imati nešto više od 48 sati da se oporavi, jer na US Openu igra već prvog dana
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nesreća nikada ne ide sama i to je sada na svojoj koži najbolje osetio Novak Đoković, koji je saznao raspored za start US Opena - igraće već prvog dana, u noći između ponedeljka i utorka.

Najbolji teniser sveta, ako bude imao dovoljno snage, ove subote od 19 sati igra finale Sinsinati mastersa protiv Miloša Raonića.

PROČITAJTE JOŠ

U zavisnosti koliko bude trajala borba za trofej, Đoković će imati nešto više od 48 sati da se bar malo oporavi i što spremnije dočeka početak US Opena.

Organizatori grend slema u Njujorku nisu imali milosti prema prvom na svetu prilikom određivanja rasporeda za početak turnira i odlučeno je da igra prvog dana.

Novak će napad na trofej US Opena početi sat posle ponoći, u noći između ponedeljka i utorka, protiv Damira Džumhura, velikog prijatelja i tenisera iz BiH.

PROČITAJTE JOŠ Đoković iskren: Ni sam ne znam kako sam pobedio

Jasno je da srpski as sigurno neće u najboljem stanju dočekati taj duel. Njihov susret je treći po redi na „Artur Eš“ stadionu, posle mečeva Karolina Pliškova – Anhelina Kalinjina i Kevin Anderson – Aleksandar Zverev.

Đoković ili Džumhur igraće u 2. kolu US Opena protiv pobednika duela Kajl Edmund – Aleksander Bublik.

U ponedeljak će igrati još dvojica srpskih tenisera – Dušan Lajović i FIlip Krajinović.

Lajović otvara program u 17 časova po našem vremenu protiv Belorusa Egora Gerasimova na Terenu 12, a na istom mestu će Krajinović igrati četvrti meč dana protiv Šveđanina Mikela Imera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare