Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Španski teniser Rafael Nadal i dalje nije siguran da li će nastupiti na Rolan Garosu ove sezone.

Legendarni Španac je grend slem trofej u Parizu podizao nedostižnih 14 puta, a mnogi navijači bi makar još jednom želeli da ga vide na terenima Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je prošao prva dva kola u Madridu, ali i dalje nije siguran kako će se njegovo telo ponašati u narendom periodu.

„Nemam pojma. Mislim da se stanje mog tela poslednjih dana poboljšalo, ali još nisam siguran. Razumem da je ljudima, koji nisu u mom timu, teško da shvate neke stvari, ali meni je Rolan Garos najvažniji turnir u karijeri. I sve ono što sam tamo doživeo, uživao, ostaje u mom srcu zauvek. Dakle, nije stvar u porazu ili pobedi. Radi se o tome da izađem na teren sa osećajem da mogu da se borim i da mogu da budem konkurentan. Ako nisam u mogućnosti da izađem na teren na taj način, čak i ako je taj procenat minimalan, za mene nema smisla da igram. Više bih onda voleo da ostanem sa svim ovim uspomenama koje imam. Želim da budem tamo, čak i da izgubim. Ako imam šansu, izaći ću. Ako to ne bude slučaj, čak i ako je to super, super mali procenat, verovatno neću izaći na teren. Takav je osećaj, igra se u tri dobijena seta, druga je to priča“, rekao je Nadal.

Rafin naredni rival u Madridu biće Pedro Kaćin.

Posle Madrida Nadal bi mogao da igra i u Rimu, koji će biti poslednja provera mnogima, pa tako i Novaku Đokoviću pred Rolan Garos.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare