Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu pobedom nad australijskim igračem Aleksom De Minorom sa 7:6 (6) i 6:3.

Revanširao se Australijancu za poraz iz Barselone od pre desetak dana, a onda prokomentarisao da se oseća bolje nego tada.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da, strašno važna je bila završnica prvog seta, jer ne znam da li bih imao snage za još dva sata. Srećan sam što sam u Madridu i što igram pred ovim divnim ljudima… Danas sam uspeo da izdržim, da budem konkurentan i super je što mogu da pobedim igrača De Minorovog kvaliteta“, kazao je Nadal za Tennis Channel.

Njega su povrede mučile u prethodnih godinu i po dana, koliko je bio bez tenisa uz nekoliko teških i loših pokušaja. Taj prostor su iskoristili neki mlađi igrači poput Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, dok je iskusni Novak Đoković oborio rekord po broju grend slemova.

Rafa smatra da upravo Đokovića ne treba još uvek otpisivati, iako do sada nije osvojio nijednu titulu i uprkos tome što je Siner gotovo nepobediv već šest meseci.

Govoreći o svojoj formi kaže da mu energiju daje publika u Madridu još od 2003. godine kada je tamo prvi put zaigrao i smatra da Madriđanima nikad neće moći dovoljno da se zahvali. Za sada se zna da će igrati na Lejver kupu, ali ne zna dokle će ukupno da gura u svetu tenisa.

„Ne znam zaista, idem dan po dan, stvarno ne znam koliko ću još turnira da odigram. Samo uživam svakog dana, u činjenici da igram pred ovim ljudima. Posebno je“, odgovorio je Rafa, a onda se osvrnuo na osećaj o kom je Novak Đoković, njegov najveći rival pričao kada ga je prvi put sin Stefan gledao iz publike na terenu. Desilo se to na Vimbldonu 2018, kada je Novak trijumfovao posle skoro dve godine krize.

„Osećaj je neverovatan jer sam po prvi put imao nekoga ko je vikao: ‘Tata, tata’. Ovo je bilo prvo grend slem finale posle nekoliko godina i nije bilo boljeg mesta za ovako nešto“, pričao je Đoković posle Vimbldona. A šta sada kaže Nadal?

„Znate, imam sina i vratim se kući, vidim ga. Biti otac je potpuno drugačije, osećaj je skroz drugačiji u odnosu na bilo šta drugo. Sama prilika da ga vidim kako gleda dok igram, makar i nakratko i bez obzira što verovatno ne zna ništa, jeste nešto što pamtim i uvek će mi ostati u sećanju“, opisao je Nadal.

Rafa će u dolazećim nedeljama pokušati da se spremi za onaj drugi i svoj omiljeni – Rolan Garos. Njega će pre toga, u narednom kolu Madrida, sačekati Pedro Kaćin, koji je u tri seta svog meča pobedio Frensisa Tijafoa iz Sjedinjenih Država.

BONUS VIDEO: Nadalova rasprava sa sudijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar