Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Povreda ga ovog puta nije sputala

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je nakon preokreta Tejlora Frica sa 3:2 i plasirao se u polufinale Vimbldona.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je tokom meča imao problema sa povredom trbušnog mišića, ali je ipak smogao snage za preokret i pobedu.

„Uživam da igram ovakve mečeve, ne mogu da opišem kolko sam zahvalan na ovoj podršci. Sve je bilo teško, čestitke Tejloru Fricu koji igra sjajno tokom čitave sezone. Za mene nije bilo lako, da budem iskren, ali srećan sam što sam u polufinalu“, rekao je Nadal nakon pobede.

Sredinom drugog seta morao je da uzme tajm-aut i pozove doktora kako bi mu pomogao.

„Dobro se osećam, iako stomak baš i nije dobro. Moram da nađem način da se nosim s tim, jer je bilo momenata kada sam mislio da neću završiti meč, ali teren, energija sa tribina, sve mi je pomoglo i hvala za to“.

Otac Sebastijan savetovao ga je da preda meč i da ne rizikuje težu povredu.

„Rekli su mi da treba da predam meč. Za mene je to jako teško, da predam meč usred igre. Nije bilo lako iako sam imao tu ideju dugo vremena. Ali u drugu ruku, uradio sam to nekoliko puta u karijeri. To je nešto što mrzim da radim“.

PROČITAJTE JOŠ:

Bol je bio jak, ali Nadal nije hteo da odustane.

„Samo sam hteo sebi da dam šansu. Nije lako napustiti turnir, nije lako napustiti Vimbldon, iako je bol bio jak. Želeo sam da završim. Sada nije ni važno. Uvek preferiram da pobedim, da se borim. To je ono što radim, borim se. Ponosan sam na borbeni duh koji imam i na to što sam uspeo da se izborim u takvom stanju“.

U polufinalu ga čeka Nik Kirjos, koji je savladao Kristijana Garina sa 3:0.

„Prvo, nadam se da ću biti zdrav i da ću moći da igram. Nik je sjajan igrač i na travi igra posebno dobro, a ima odličnu sezonu i moraću da budem sto posto spreman da bih imao šansu da mu pariram i nadam se da ću uspeti“, poručio je Nadal.

Bio je upitan i kolike su šanse da izađe na teren protiv Australijanca.

„Ne znam. Iskreno, ne mogu da to kažem sada, jer može da bude jedno, a sutra da se dogodi nešto drugo i da ja ispadnem lažov. Sutra ću imati još testova, teško je reći sa ove distance. Jasno je da se sada suočavam sa mnogim stvarima sa kojima se nisam suočavao ranije, ali navikao sam da igram sa bolom i da igram sa problemima“.

Otkrio je da povreda trbušnog mišića nije novost, ali da je protiv Frica dostigla vrhunac.

„Nije to ništa novo, ali je danas bio najgori dan što se toga tiče, bol se povećao u velikoj meri, ali sam ipak uspeo da pobedim. Videćemo sutra šta kažu rezultati“, kaže on.

Prisetio se i mečeva sa Rodžerom Federerom na Vimbldonu.

„Davno je bila 2008. godina, ali sećam se finala sa Rodžerom i polufinala 2019. godine i sve te sjajne momente pamtim, imao sam sjajne važne mečeve sa vrhunskim igračima ovde i kada se vratim u to vreme teško je zamisliti da ću posle toliko godina biti i dalje ovde na Vimbldonu i veoma sam srećan zbog toga“, dodao je Španac.

BONUS VIDEO Nadal držao predavanje Sonegu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare