Foto: Tanjug / AP Photo/Alastair Grant

Austraijanac igra neverovatno na travi ove godine

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u polufinale Vimbldona nakon što je pobedio Čileanca Kristijana Garina sa 3:0, po setovima 6:4, 6:3, 7.6 (5).

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je trajao dva sata i 15 minuta, a Kirjos će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Rafael Nadal – Tejlor Fric.

Australijanac je tokom meča imao 17 asova, a bio je bolji od rivala i u vinerima – 35:30.

Garin je na startu meča oduzeo servis Kirjosu i to bez izgubljenog poena, a onda je i svoj gem dobio sa nulom. Australijanac se u narednom gemu „upalio“, a u šestom je vratio brejk i izjednačio na 3:3.

Imao je veliku priliku Čileanac za brejk u devetom gemu, propustio je dve brejk lopte, a Kirjos je to kaznio. Oduzeo je servis rivalu i sa 6:4 rešio prvi deo igre u svoju korist.

U nastavku je Kirjos bio nešto sigurniji na svom servisu, iako je spasao tri brejk lopte tokom drugog seta. Ključnu prednost u tom delu igre napravio je pri vođstvu od 2:1, kada je iskoristio prvu od tri vezane brejk šanse i poveo sa 3:1. Do kraja seta nije ispuštao svoj servis i na semaforu je brzo stajalo 2:0.

Treći set bio je najneizvesniji, a jedini je brejk prilike imao Garin, ali ih nije iskoristio. U taj-brejku je viđeno sedam mini-brejkova, a Kirjos je slavio sa 7:5 u tom delu igre i ujedno izborio plasman u prvo polufinale Vimbldona u karijeri.

Prijatelj specijala MaxBet.

Mečeve sa Vimbldona možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak do detalja otkrio motivacioni govor samom sebi: Možeš ti to – idemo, majstore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar