Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Rafael Nadal u polufinalu, fenomenalan meč

Grafika: Slađana Đermanović

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 3:2, po setovima 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6.

Novak Đoković i Kameron Nori igraće u petak u polufinalu Vimbldona, a drugi par činiće Rafael Nadal i Nik Kirjos.

Iako je sve slutilo da bi Đoković i Nadal trebalo da se prošetaju do finala, nije isključen i drugačiji ishod.

Za je mogao da bude kriv Nadal, pošto je izgubio prvi set četvrtfinala protiv Tejlora Frica, i to za manje od 40 minuta, iako je početak meča bio prilično drugačiji.

Borba za polufinale počela je katastrofalno po Frica, odmah je u prvom gemu izgubio servis. U naredna četiri gema, četvrtfinalisti su bili sigurni i nisu davali protivniku priliku za brejk.

Amerikanac je preuzeo kontrolu nad setom od šestog gema, kada je brejkom izjednačio na 3:3 i nakon toga je osvojio tri gema zaredom, čime je zadao ozbiljan udarac Nadalu.

Španac je u drugom setu rano stigao do brejka prednosti, poveo sa 3:0, ali je Fric uspeo da se vrati. Najpre je uzeo gem na svoj servis, a potom i brejk.

Imao je Amerikanac novu brejk priliku pri rezultatu 3:3, ali je Nadal ipak to spasao i poveo. Nakon tog gema Španac je zatražio pauzu i pozvao trenera na teren. Žalio se na povredu trbušnog mišića.

Dobro obavešteni izvori kažu da se ceo turnir muči sa tom povredom, ali je ipak skupio snage da nastavi meč.

Oba tenisera su lako uzimala svoje gemove do rezultata 6:5 za Nadala, ali je Fric popustio. „Bik sa Majorke“ iskoristio je prvu brejk i set loptu u 12. gemu seta i stigao do izjednačenja u setovima.

PROČITAJTE JOŠ:

U uvodnim gemovima trećeg seta nije bilo brejkova, ali je Fric već u trećem oduzeo servis rivalu i poveo sa 2:1, da bi potom i potvrdio brejk bez problema.

Do kraja trećeg dela igre nije bilo ni brejk lopti, pa je Amerikanac poveo sa 2:1 i došao na korak od iznenađenja i velike senzacije.

Nadal se nije predavao, već je na startu narednog seta stigao do brejka. Međutim, Fric je pokazao zube i odmag uzvratio za 1:1.

Ubrzo je stigao i novi brejk za Nadala, da bi Fric propustio priliku za ribrejk, te je na semaforu stajalo 3:1.

Obojica su bez problema osvajala gemove na svoj servis do 4:3, kada je američki teniser uspeo da se vrati i izjednači.

Pri rezultatu 5:5 odigrao se ključan gem u setu, koji je pripao Nadalu. Španac je stigao do 0:30, a potom i do brejk lopte koju je iskoristio, pošto je Fric poslao lopticu u aut.

Naredni gem Nadal je osvojio sa nulom i izjednačio u setovima na 2:2.

U petom setu bilo je izuzetno neizvesno, ali bez brejka do sedmog gema. Tada je Nadal digao publiku na noge, poveo, ali je Fric izjednačio već u narednom gemu.

Brzo se došlo do taj-brejka, pošto su oba tenisera sačuvala svoje servise do 6:6.

U taj-brejku Nadal je bio bolji, uspeo je pet puta da napravi mini-brejk i na kraju slavi sa 10:4 za veliku pobedu.

Prijatelj specijala MaxBet.

Mečeve sa Vimbldona možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Kamo sreće da su i na državnim kanalima tako dobre vesti

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar