Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Nisu ohrabrujuće vesti.

Rafael Nadal je van terena još od Australijan opena i rane eliminacije od strane Mekenzija Mekdonalda i od tada traje njegov oporavak.

Španac aktivno radi na povratku na teren, ali je pposlednjom izjavom zabrinuo navijače i istakao da nije siguran kada će se vratiti na teren.

PROČITAJTE JOŠ

„Napredujem sporo. Idem nedelju po nedelju. Slede mi testiranja da vidim kakvo je stanje povrede. Nisam mnogo pričao posle Australije, ali tamo sam doživeo baš veliki peh. Ta naprslina mišića je bila baš velika. Pokidao sam i deo tetive. Nalazi se na vrlo nezgodnom mestu. Da, oporavak ide znatno sporije nego što bih voleo“, priznao je Nadal.

Nadal je istakao d amora da sačeka dozvolu lekara i da nema drugog izbora.

„Nemam izbora, moram da budem strpljiv. Kalendar prolazi, nemam više 20 godina, posle onakve godine i svega što sam prošao, telo se zamori, ali radim šta mogu. Svaki dan sam na akademiji, trenira, idem u teretanu, na terenu sam 15 do 20 minuta kako bi zadržao snagu u rukama, ali sada čekam da stvari krenu na bolje“.

Naravno, glavni cilj na proleće biće mu Rolan Garos.

„Ne znam da li ću igrati u Monte Karlu, Barseloni, da li će to biti Madrid, ali želim da igram. Za mene je najvažnije da budem zdrav, kada igram na šljaci da imam osećaj da mogu da se takmičim i borim za krajnji cilj, što je za sada Rolan Garos“, zaključio je Nadal.

BONUS VIDEO Magičan volej Novaka naterao Hurkača da „poleti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar