Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Rafael Nadal postavio je rekord 21. Grend slemom i ne planira da se tu zaustavi - sledeća misija je Novakov važan rekord Mastersa.

Novak Đoković je u novembru 2021. pokorio Pariz i osvojio svoji 37. Masters, po čemu je postao najuspešniji teniser u istoriji kada su u pitanju turniri serije 1.000.

PROČITAJTE JOŠ

Ovi turniri su po važnosti odmah iza Grend slema, a Novak drži dva važna rekorda. Prvi je po broju titula (37), jedini koji ima titule sa svih turnira, i to čak po minimalno dve. Dugo mu je trebalo da pokori Sinsinati, koji je osvojio dva puta. Ima dve titule Monte Karla, tri Madrida, četiri Šangaja i Kanade, po pet trofeja Indijan Velsa i Rima, uz čak po šest pehara iz Majamija i Pariza.

Nadal kaska jer ima 36 titula, Federer ima 28, a ni Rafael ni Rodžer nisu sve kompletirali. Izvesno je da Federer neće ni uspeti, san su mu ostali Monte Karlo i Rim, Nadalu nikad nije uspelo da trijumfuje u Majamiju i Šangaju. Rafa je osvojio čak 11 titula Monte Karla i 10 Rima, rekorder je šljake i sada želi da se sa Novakom izjednači tako što će iskoristiti beton Indijan Velsa.

Govorio je Nadal posle titule Australijan opena da će dobro razmisliti o nastavku sezone i rasporedu, bilo je naznaka da će sve podrediti Rolan Garosu, ali nema sumnje da je postavljanje Grend slem rekorda podiglo apetite.

Potvrdio je učešće na Mastersu u Indijan Velsu, koji se održava od 8. do 20. marta i tu će napasti svoj 37. karijerni Masters. Turnir, koji se obično održava između Australijan opena i početka sezone na šljaci, prošle godine je igran u oktobru zbog pandemije.

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

To se preklapalo sa pauzom Nadala, zbog čega je bio primoran da preskoči turnir. Ove godine, međutim, Španac želi da nastavi juriš na rekorde kako bi trku za status najboljeg i najuspešnijeg tenisera svih vremena dobio. Kao rival, ostao mu je samo Novak Đoković.

„Za mene će biti još posebniji povratak ove godine nakon što sam propustio turnir u oktobru prošle godine. Vidimo se uskoro u teniskom i golf raju, Indijan Velsu“, rekao je Nadal organizatorima turnira.

Pored Indijan Velsa, Nadal je razmatrao i Akapulko Open (21-26. februar), ali je izvesno da će Akapulko propustiti kako bi se spremio za Indijan Vels.

PROČITAJTE JOŠ

Masters u Indijan Velsu je turnir na kome je Rafael Nadal uživao nekoliko puta u uspesima. Španac je tri puta osvojio titulu, a jednom je završio turnir kao vicešampion.

Melburn je Rafi pokazao da može da iznese napore Grend slema, ambicije su samo porasle.

„Mislim da se Nadal ‘hranio’ time što Đoković odsustvuje. Znao je da neće biti tamo i videvši da dobro trenira, shvatio je i da ima i da veruje u svoje šanse. Mislim da je neverovatno i za divljenje to što je postigao“, rekao je nedavno argentinski teniser Dijego Švarcman, Italijan Fabio Fonjini se nadovezao.

„Koliko znam Novaka, mislim da mu krv ključa u venama. S druge strane biće skoro pa srećan, jer ima izazova koji ga motivišu. Mora da je pomislio: ‘Super, pobedio si, vidimo se opet u Parizu’. Veoma je kompetitivan, pokazivao je to tokom godina. Ali opet, ako Rafa to hoće, on će takođe doći u Pariz i uzeti svoju 22. titulu“, rekao je Fonjini.

Teniseri su svesni da smo deo istorijske godine za tenis i nasleđe Nadala i Đokovića – Indijan Vels će već to pokazati.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar