Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Huan Martin del Potro i zvanično je otišao u legendu, porazom u Buenos Ajresu od Federika Delbonisa.

Bio je to poslednji ples Delpa pred svojom publikom i protiv argentinskog sunarodnika, inače 42. igrača sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Delbonis je pobedio sa 6:1, 6:3, Delpo se povlači kao 753. na svetu zbog silnih povreda koje su ga sprečile da pruži više i obeleži dodatno istoriju sporta.

Osvojio je jedan US Open, ima dve medalje sa Olimpijskih igara, u istoriju ide kao jedan od globalno omiljenih tenisera.

Plenio je harizmom tokom karijere i svima je na stadionu u Argentini bilo teško da suzdrže emocije kada su videli suze Delpa još na početku poslednjeg gema.

Suze su same lile i na kraju je Del Potro simbolično na mrežu okačio i svoju traku koju je nosio preko glave i koja mu je bila zaštitni znak.

Delpo je zagrlio potom mamu Patrisiju i obratio se planeti.

„Ovaj trenutak ću pamtiti ceo život. Ispunio sam sve snove koje sam imao u tenisu, sport mi je doneo svu ljubav naroda, što je moj najbolji trofej. Ovo je moj poslednji meč. Srećan sam što sam ga igrao pred svojim narodom“, rekao je Delpo.

Navijači su i meč prekidali skandiranjem, „ole, ole, ole, ole, Delpo, Delpo“.

„Teško je objasniti kako sam se osećao na terenu. Toliko emocija. Atmosfera je bila luda, ljudi su bili ludi, a ja sam imao jedan od najboljih mečeva u karijeri sa publikom.

Nakon što je napustio teren, poslao je poruku navijačima u nadi da će ga ponovo videti kako igra.

„Ne znam da li će se to desiti, jer je bol u kolenu veoma jak. Ali nastaviću da se trudim da popravim koleno, a ako to rešim, možda ću imati još jednu priliku da igram.“

BONUS VIDEO Gudurić sjajan u pobedi Fenerbahčea protiv Real Madrida

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar