Novak Đoković i Rafael Nadal Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Sve se otvorilo Špancu da preuzme tron.

Novak Đoković je i ovog ponedeljka zadržao šestu poziciju na ATP listi.

PROČITAJTE JOŠ

Srbin nije mogao da učestvuje na mastersu u Montrealu i da dođe do novih bodova, pa je ostao na istom mestu kao prezhodnih nedelju dana, a do velikog skoka je došao Kasper Rud koji je plasmanom u polufinale napredovao za dva mesta i pretekao Đokovića i Cicipasa i sada je peti igrač sveta.

Iako nije bilod drugih promena, velika prilika se otvorila Rafaelu Nadalu zbog kiksa Danila Medvedeva.

Zbog rane eliminacije od Nika Kirjosa, izgubio je veliki broj bodova i ugrozio svoje prvo mesto pred US Open, gde će braniti 2.000 bodova.

To odgovara Aleksanderu Zverevu, Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu, koji bi uskoro mogli da napadnu prvo mesto. Svakako je najveći favorit za to Nadal, koji ne brani bodove ni u Sinsinatiju, ni na US openu, pa ima faktički otvoren put da se vrati na teniski presto u slučaju dobrih rezultata.

Španac već u Sinsinatiju može da preuzme prvo mesto, ukoliko bi osvojio turnir, a Medvedev ispao veoma rano.

Rus je i dalje prvi teniser sveta ispred Aleksandra Zvereva, Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza.

Situacija bi bila značajno drugačija da Novak Đoković nije ostao bez 2.000 bodova zbog prepucavanja Vimbldona i ATP-a, a nije dobio priliku ni d aigra na mastersima u SAD dok čeka dozvolu za odlazaka na US Open.

Što se ostalih srpskih igrača tiče, Miomir Kecmanović je pao za jednu poziciju i sada je 36. na isti, dok je Filip Krajinović popravio poziciju za jedno mesto i sada je na 46. poziciji. Laslo Đere je i dalje 86. igrač sveta dok je Dišan Lajović dožveo pad i sada je 87. igrač planete.

Foto: Screenshoot

BONUS VIDEO Novak Đoković prvi put video stadion sa svojim imenom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare