Foto: Tanjug/AP Photo/Andy

Australijan open potvrdio je da će publika moći da prisustvuje mečevima koji će se igrati u četvrtak.

PROČITAJTE JOŠ

Deo programa biće i meč Novaka Đokovića protiv Aslana Karaceva, momka koji je neočekivano došao do polufinala kao debitant na Grend slem turnirima.

Novak će igrati od 9.30 protiv Rusa, po našem vremenu, a bio je deo meča koji je prekinut kako bi se publika izvela sa tribina.

Bilo je to protiv Tejlora Frica, kada ga je mučila povreda, a duel je potrajao i završio se tek posle ponoći po lokalnom vremenu.

Od ponoći, zbog novih mera države Viktorija, nije smelo da bude gledalaca na tribinama.

Ta mera je bila predviđena za pet dana, u međuvremenu je Novak izbacio Raonića i Zvereva, sada ga čeka novi meč.

„Spremamo se da poželimo dobrodošlicu navijačima nazad u Melburn Park, sa gledalištem maksimalnog kapaciteta od 7,477 gledalaca za svaku sesiju. To je skoro 50 posto kapaciteta. Maske su obavezne tamo gde fizička distanca nije moguća“, navodi turnir.

Biće zanimljivo videti i efekat publike na meč, jer osim dela gledališta koje ne čini srpska dijaspora, Đoković nema velike simpatije domaćih navijača na ovom turniru.

Uz to, uobičajeno je da publika na velikim turnirma često navija za potpune autsajdere, pa će Karacev i tu tražiti malo vetra u leđa u izazovu karijere, kom se nije nadao pred start turnira.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar