Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Danil Medvedev potvrdio je kandidaturu za titulu na Australijan openu, pobedivši lagano Andreja Rubljeva sa 7:5, 6:3, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je ovo ruski derbi samo na „papiru“ i u najavi susreta, osmi teniser sveta je protiv četvrtog ostao bez osvojenog seta, a duel je trajao oko dva sata.

Medvedev je potvrdio vrhunsku formu i da će sa razlogom biti velika opasnost za Rafaela Nadala ili Stefanosa Cicipasa, a možda i za Novaka Đokovića.

Posle ovog meča, sigurno će sa velikom pažnjom ispratiti duel Cicipasa i Nadala u 9.30, čeka boljeg iz ovog meča.

Sa druge strane, Novak Đoković i Aslan Karacev u četvrtak u 9.30 igraju meč polufinala, Medvedev će svoj meč polufinala igrati u petak.

Inače, Medvedevu je ovo najveći uspeh u karijeri kada je u pitanju Australijan open, a da mu dobro ide na betonu, potvrđuje finale US Opena 2019. godine.

Ovo je njegova podloga i sigurno će tražiti svoju šansu za veliko iznenađenje i karijerni iskorak – na Rolan Garosu nikad nije prevazišao prvo, a na Vimbldonu treće kolo.

Još jedan podatak potvrđuje klasu i formu – Medvedevu je ovo 19. pobeda u nizu, od toga je 11 pobeda ostvario protiv tenisera iz top 10.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar