Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Grigor Dimitrov, čuveni teniser, doputovao je u Beograd, uoči humanitarnog događaja "Adrija tur“ (12-14. jun).

Nekada trećeg tenisera sveta na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao je Novak Đoković, sa Đorđem Đokovićem, direktorom turnira, čiji će mečevi biti prenošeni na kanalima Sport Kluba.

Avion iz Ciriha redovnom linijom stigao je nešto posle 17 časova, a Dimitrov je među poslednjima izašao na dolazni terminal, u društvu trenera Kristijana Groha, s kojim sarađuje od decembra 2019.

Usledio je srdačan pozdrav sa Novakom, a teniseri su strpljivo odgovarali na pitanja ljubitelja sporta za fotografisanje i autograme.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Među prvim stvarima koje su zanimale Dimitrova je pitanje da li su maske obavezne ili ne, odnosno kakva je situacija u Srbiji u vezi sa borbom protiv virusa.

„Grigor je protekli period proveo u SAD, odakle je i došao u Srbiju. Tamo su znatno rigoroznije mere nego kod nas u ovom trenutku, i to ga je obradovalo, jer će moći lakše da se adaptira na novu sredinu i krene sa pripremama za početak turnira“, rekao je Đorđe Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi čovek turnira zadovoljan je činjenicom što će domaća publika, ali i milioni gledalaca preko malih ekrana, moći da uživaju u potezima jednog takvog majstora tenisa.

„Hvala Dimitrovu što se odazvao pozivu da bude deo ovakve humanitarne priče, koja je suština našeg događaja. Privilegija je imati takvog šampiona u Beogradu, a podsetio bih da je reč o igraču koji je u karijeri osvojio osam ATP titula, uključujući i završni ATP masters 2017“, dodao je Đoković.

Turnir počinje u petak, kada od 12 časova kreće meč ženskog finala TSS Tour, posle čega sledi muško finale, odakle će pobednik steći pravo igranja u grupama za vikend. Od 14-16 sati za najmlađe posetioce biće održan „Kids Day“ u organizaciji Novak Đoković Fondacije. Preko 100 dečaka i devojčica biće u prilici da se upoznaju sa različitim sportovima i na taj način će se zabaviti, ali i razviti motoričke, psihološke i socijalne sposobnosti.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U 16 časova je ceremonija otvaranja, a zatim se igraju egzibicioni mečevi u miks dublu i muškom dublu. Potom sledi žreb, uz prateći program, sa raznim iznenađenjima za publiku.

Organizator je uputio molbu svim posetiocima da na mečeve za vikend dođu u vreme naznačeno na ulaznicama, kako bi blagovremeno prošli sve procedure i zauzeli mesta na tribinama, a u skladu sa zdravstvenim procedurama.

Prvi meč u subotu 13. juna je u 14 časova, dok teniseri izlaze na teren u večernjem terminu od 19 časova.

U nedelju, 14. juna, prvi meč se igra od 14, a finale je od 20 sati.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare