Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković savladao je Janika Sinera u 2. kolu Mastersa u Monte Karlu rezultatom 6:4, 6:2. Naredni protivnik biće mu Evans ili Hurkač.

Prvi teniser sveta trijumfalno se vratio na teren posle povrede, od koje se oporavljao nakon Australijan opena. Ujedno, turnir u Monte Karlu je i prvi za srpskog asa posle skoro dva meseca, nakon što je osvojio rekordnu, devetu titulu u Melburnu.

Protiv sjajnog Sinera, koga je savladao teže nego što rezultat govori, došao je do 10. pobede od početka godine i šesti put je sezonu započeo sa 10-0.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je propustio turnir u Majamiju i rešio da se potpuno oporavi kako bi u punom ritmu mogao da igra sezonu na šljaci.

Novak se do sada nije sastajao sa Sinerom, 19-godišnjim Italijanom, koji mu je bio veliki ispit u Monte Karlu. Prvi reket sveta bio je slobodan na startu turnira u Kneževini, dok je Siner (22. na ATP listi) bio bolji od Alberta Ramos-Vinjolasa iz Španije u dva seta – 6:3, 6:4.

Njih dvojica izašla su na teren nakon što je Andrej Rubljov savladao Salvatorea Karuza 6:3, 6:2, a direktan prenos meča bio je na Sport Klubu 1. Od srpskih tenisera ove srede igrao je i Filip Krajinović koji je deklasirao Huana Londera iz Argentine – 6:0, 6:3.

Noletu je trebalo skoro duplo više vremena, gotovo 100 minuta da se plasira u 3. kolo. Siner je u nekoliko navrata udarcima, posebno iz defanzive, podsetio na Đokovića i nagovestio koliko može, ali je mladi Italijan i dalje daleko od samog teniskog vrha. To je pokazao i ovaj duel.

Velika borba viđena je u prvom setu, uz dramu i zaista spektakularne udarce na obe strane. I Siner je prvi došao do brejka, na šta je Novak ekspresno odgovorio sa četiri vezana gema i dva brejka od 1:2 do 5:2. U finišu je opet malo stao, odnosno rival ga je stavio na muke, ali je srpski as imao rešenje za sve.

U drugom setu je daleko lakše izašao na kraj sa 19-godišnjim protivnikom za uspešan početak sezone na šljaci i povratak na teren prvi put još od Australije.

KRAJ, POBEDA Đoković – Siner 6:4, 6:2

Gem, set, meč – Novak je u 3. kolu Monte Karla, čeka ga Evans ili Hurkač.

5:2 Novak se izvukao, još gem za pobedu

Skoro sat i po bio je Đoković bez duple greške, da bi u ovom gemu napravio čak dve i tako je Siner došao do brejk šanse ali ju je iz riterna, i to na drugi servis, poslao u veliki aut. Imao je Novak bezbroj ovakvih situacija i preokrenuo je u svoju korist, još gem do trijumfa.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

POBEDA KRAJINOVIĆA

Samo 53 minuta bilo je potrebno Filipu Krajinoviću da počisti Londera i rezultatom 6:0, 6:3 zakazao je duel s Fonjinijem u 3. kolu.

4:2 Siner smanjuje

Jasno je da će se Janik Siner boriti do poslednjeg trenutka, što je pokazao i ovim gemom osvojenim s nulom.

Marjan Vajda u boksu; Foto: Sport Klub 1

4:1 Novak grabi ka pobedi

Podsetio je Siner udarcima iz defanzive na Đokovića u određenim trenucima, ali je i „prodao“ neke loptice srpskom asu za prednost, nakon čega je Novak snažnim udarcima dodatno počeo da lomi otpor Italijana.

3:1 BREJK

Iako je Siner imao snažne i odlične bekhende, prvi teniser sveta je forhendom došao do brejka za vođstvo 3:1. Zahtevan i težak meč, iako to rezultat možda ne pokazuje.

KRAJINOVIĆ BLISTA

U Monte Karlu igra i Filip Krajinović koji je briljantno odigrao prvi set protiv Londera i nije mu prepustio nijedan gem – 6:0.

2:1 Đoković siguran

Nije viđeno drame početkom drugog kao tokom prvog seta. Đoković je siguran i sjajnim drop-šotom došao je do drugog vođstva u ovom setu.

Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

6:4 SET ZA NOVAKA

Sjajan meč gledamo u Monte Karlu… Iako je Siner brejkom produžio borbu, nije uspeo da stigne do izjednačenja, već je Đoković na servis rivala osvojio prvi set.

5:4 Brejk u lošem trenutku

Poveo je Novak sa 30:0, a onda potpuno potonuo. Dozvolio je Italijanu da osvoji četiri vezana poena i napravi brejk!

5:3 Spektakl: Najduži gem na meču

Sudija je morao još jednom da silazi da bi potvrdi trag loptice. Nakon razgovora usledilo je još jedno izjednačenje, a Novak je nastavio da vrši pritisak na servis rivala.

Ovo je bio najduži gem na susretu i trajao je osam i po minuta, a igrači su u istom poenu i po nekoliko puta pogađali mrežu, a loptica je menjala smer.

5:2 Dominantno

Kao da je Novaku trebalo malo više vremena da se nagreje po hladnom vremenu u Monaku, a onda je zaigrao kako zna. Najpre je nastavio još jedan brejk, a onda ga lako potvrdio u sledećem gemu sa 5:2.

3:2 Sigurno, baš sigurno

Ni u jednom momentu se nije postavljalo pitanje ko će osvojiti ovaj gem. Sigurno je Novak ovo učinio i od brejka Italijana potpuno dominira.

2:2 Novak se naljutio i vratio brejk

Đoković je odmah vratio brejk, a poslednji poen je bio za pamćenje. U jednom momentu je Novak sa zemlje, čučnuo je potpuno, uspeo da se odbrani i kasnije osvoji gem.

1:2 Brejk Sinera

Tokom čitavog gema je Novak bio u defanzivi, pa je Italijan stigao i do jedne brejk šanse. Ipak, u sledećem poenu je Novak sjajno servirao i izjednačio. Ipak, Siner vezuje dva odlična poena i pravi brejk.

1:1 Siner se izvukao

Siner je dobro otvorio gem, stigao do 40:15, a onda je Novak uspeo da izjednači nakon sjajne bekhend dijagonale. Nakon toga je usledio sjajan potez Sinera kada je „zasekao“ loptu i odigrao drop šot nakon duže razmene. Siner igra po principu toplo-hladno, pa nakon sjajnog poteza sledi lopta u mreži. Na kraju je uspeo da izjednači bez brejk šanse za rivala.

1:0 Đoković lako do gema

Imao je Siner dva vinera u prvom gemu, ali je Đoković relativno lako osvojio prvi gem.

Na tribinama i dalje nema publike, ali se u loži Đokovića nalazi Marjan Vajda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare