Najbolji teniser planete Novak Đoković upisao je drugu pobedu na Završnom mastersu u Torinu protiv Andreja Rubljova.

Peti igrač na ATP listi je uglavnom forsirao udarce, grešio je, a Novak je koristio servis i u ključnim momentima odbranu kojom je zaista uništavao motivaciju rivala.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od takvih poena desio se u ranoj fazi drugog seta, kada je srpski igrač napravio prelomni brejk za 2:1.

Igrao se treći gem drugog seta i bilo je neizvesno, 40:40, a onda je Đoković iz svog defanzivnog repertoara izvukao nešto najbolje u svetu tenisa.

Novak je imao inicijativu sve dok Rubljov nije „opalio“ neverovatan forhend po dijagonali.

Gledajte Novaka Đokovića na Završnom mastersu uz SBB i EON pakete

Novakove mečeve možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

Naterao je rivala da se potpuno istegne i odigra blok forhendom kako bi ostao u poenu. Rubljov je dobio kraću loptu, „sevnuo“ je još jedan njegov forhend u suprotnu stranu i Novak ga je očekivao.

Đoković je odmah krenuo da trči ulevo i stigao je da bekhendom odigra fantastičan udarac, posle kog je ostavio Rubljova na krivoj nozi i došao do brejk šanse.

Rubljova je to prilično uzdrmalo, pa je u sledećem poenu poslao lopticu pored terena i izgubio svoj servis. Đoković je od tog trenutka do kraja meča napravio još jedan brejk i potvrdio ko je gazda na terenu.

BONUS VIDEO: Meč poen Đokovića protiv Rubljova u Torinu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar