Foto: Starsport

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u polufinale kvalifikacija za Rolan Garos pošto je pobedila Ruskinju Ljudmilu Samsonovu sa 3:6, 6:2, 6:2, dok je Olga Danilović poražena od Marije Kamile Osorio Serano u dva seta 6:3 i 6:2.

Krunić, 212. teniserka sveta je do pobede nad 106. igračicom na WTA listi došla za sat i 45 minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je napravila tri brejka u prvom setu i dobila ga, iako je dvaput gubila svoj servis.

To je bilo uvod u slabiji drugi set, gde je Krunić četiri od pet puta prepuštala svoj servis protivnici, mada je napravila dva brejka.

Tokom trećeg seta je zaigrala bolje tek kada je Samsonova povela sa 2:0 i onda je nanizala šest gemova za pobedu.

U narednoj fazi kvalifikacija srpska teniserka igraće protiv Rumunke Elene Gabrijele Ruse.

Danilovićeva je u prvom setu pretrpela dva, u drugom tri brejka i Osorio Serano je bila sigurna.

Kao i Olga, ni Natalija Kostić nije uspela da se plasira u polufinale kvalifikacija za Rolan Garos pošto je poražena od Slovakinje Kristine Kučove sa 3:6, 2:6.

Meč između Kučove i Kostić, 149. i 196. teniserke sveta trajao je sat i 10 minuta. U polufinalu kvalifikacija Slovakinja će igrati protiv Ukrajinke Katarine Zavatske.

Kada je reč o muškom delu kvalifikacija, Danilo Petrović je savladao Amerikanca Mičela Krugera i plasirao se u polufinale kvalifikacija.

Danilo je za dva sata u tri seta izašao na kraj s Krugerom 3:6, 6:3 i 6:2. Posle dva napeta gema i više propuštenih brejk šansi na obe strane, Petrović je u šestom gemu pretrpeo brejk.

Kruger je u drugom setu pretrpeo brejk u osmom gemu, a u trećem je poklekao u prvom i sedmom. U sledećoj rundi kvalifikacija Petrović će igrati protiv Nemca Oskara Otea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar