Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crvena zvezda i Partizan na stadionu "Rajko Mitić" od 19 časova igraju meč finala Kupa Srbije, a dešavanja možete da pratite na portalu Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ...

Fudbaleri Crvene zvezde bolje su otvorili meč, pa su preko Dijega Falčinelija pripretili već u drugom mintuu, ali je lopta otišla pored gola, dok je nakon pokušaja Mirka Ivanića sa oko 20 metara moglo da bude opasno po gol koji čuva Vladimir Stojković, ali je i u tom sedmom minutu ostalo 0:0.

Partizan je prvi put pripretio nakon 14 minuta igre, kada je Miloš Jojić, nakon pasa Nemanje Jovića, šutirao sa 20 metara, ali je Milan Borjan bio odličan, odbio loptu u polje i sprečio crno-bele da dođu do prednosti.

Zvezda je ponovo pripretula nakon 25 minuta, kada je nakon centaršuta sa levog boka Jović promašio loptu, Milan Gajić centrirao a Dijego Falčineli sa peterca veoma loše zahvatio loptu, pa je ona završila pored gola.

Dva minuta kasnije Slobodan Urošević je uspeo da spreči Gelora Kangu da šutira sa desetak metara nakon povratnog pasa Ivanića, a u 31. minutu Jović je ušao u kazneni prostor nakon akcije iz auta, šutirao, ali je Rodić intervenisao na vreme i sprečio da lopta završi u golu.

Dva minuta kasnije Saša Zdjelar i Urošević su srušili Bena prilikom prodora na oko 20 metara od gola. Šutirao je Aleksandar Katai, ali je Stojković uspeo da interveniše i spreči da lopta završi u mreži.

Završnica poluvremena pripala je Zvezdi, a najbolju priliku propustio je Falčineli, ponovo nakon centaršuta Gajića, Probao je petom ovog puta, savladao Stojkovića, ali nije bio precizan, pa je lopta završila pored gola.

To je ujedno bila i poslednja šansa u prvom delu igre, pa je nakon poluvremena rezultat bio 0:0.

U drugom poluvremenu crveno-beli su ponovo bili konkretniji do sredine drugog dela, ali je već od 75. minuta bilo jasno da su i Zvezdi i Partizanu u glavi penali, pa je od tog momenta, pa sve do kraja drugog produžetka, bilo bez većih prilika.

Doduše, Partizan je krajem prvog produžetka mogao do prednosti nakon kiksa Milana Borjana, kom je ispala lopta, šutirao je Škuletić, ali je odbrana Zvezde izbacila loptu.

Usledili su udarci sa bele tačke, a odlučujući trenutak dogodio se u sedmoj seriji. Prvo je Nikola Krstović u šestoj pogodio gol Stojkovića, potom se uneo u lice golmanu Partizana koji ga je udario loptom, nakon čega je nastao opšti haos.

Nakon što se situacija smirila, Borjan je odbranio penal Jojiću, a nakon gola Nikolića i Štuliću, pa su crveno-beli sa 4:3 stigli do kupa i duple krune.

PENALI

0:1 Natho siguran sa bele tačke

1:1 Rodić pogađa za Zvezdu

1:2 Živković poslao Borjana u jednu, loptu u drugu stranu

2:2 Pankov pogodio uz dosta sreće

2:3 Stevanović precizan, Partizan vodi

3:3 Krstović pogodio

3:3 Promašaj Jojića, Borjan brani

4:3 Nikolić, Zvezda vodi!

4:3 Borjan brani Štuliću, Zvezdi dupla kruna

Finale Kupa Srbije

Crvena zvezda – Partizan 4:3 posle penala (0:0) 

Stadion: Rajko Mitić; Poseta: Bez publike; Sudije: Srđan Jovanović, Uroš Stojković, Milan Mihajlović, Lazar Lukić

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 71. Gobeljić), Milunović, Pankov, Rodić, Sanogo, Ben (od 101. Krstović), Ivanić (od 91. Degenek), Kanga (od 66. Nikolić), Katai (od 71. Srnić), Falčineli (od 91. Vukanović)

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković (od 46. Ostojić), Vujačić, Urošević, Zdjelar (od 106. Stevanović), Šćekić, L. Marković (od 71. Lutovac), Jović (od 71. Natho), Jojić, Holender (od 87. Štulić)

Kakav haos u završnici

Nakon penala Nikole Krstovića mladi fudbaler Zvezde je rekao nešto golmanu Partizana, pa ga je Stojković udario loptom. Kapiten Partizana je tom prilikom dobio žuti karton, ali je ostao na golu jer se penali, usled promene pravila, računaju odvojeno od ostatka utakmice.

120′ Kraj! 

Iako je Partizan bio konkreniji, golova nije bilo, pa će nakon produžetaka pobednika odlučiti penali.

115′ Penali sve izvesniji

Bliži se istek i drugog produžetka, golova nema, čini se da će pobednika rešiti penali.

107′ Pad koncentracije igrača Zvezde

Loš pas Pankova ka Gobeljiću, igrači Partizana nisu uspeli da odreaguju dovoljno brzo pa je Gobeljić uspeo da spase situaciju.

Počinje drugi produžetak, izmena u Partizanu

Filip Stevanović je zamenio Sašu Zdjelara.

105′ Veliki kiks Borjana

Ispala je lopta čuvaru mreže crveno-belih nakon centaršuta Natha, Šćekić pokušao, ali je neko od defanzivaca Zvezde uspeo da izbije loptu pre nego što je ušla u mrežu.

Foto: Starsport

104′ Konačno malo živosti, Stanojević „požuteo“

Krenuo je Partizan u napad, Lutovac je bio u duelu sa Pankovim tokom kog je pao, ali Jovanović nije dosudio faul. Usledila je kontra, Srnić je dobio loptu, ušao u kazneni prostor, ali je odlučio da šutira iako je bio poprilično iskosa, pa je lopta završila pored gola. Po završetku napada Zvezde Stanojević je dobio žuti karton.

101′ Izmena u Zvezdi

Ben je napustio teren, šansu je dobio Nikola Krstović.

100′ Lutovac naterao Borjana da interveniše

Sanogo je promašio loptu, Lutovac došao u poziciju da šutira, uputio udarac, ali njegov pokušaj iz okreta nije ozbiljnije ugrozio Borjana, mada je golman Zvezde morao da interveniše.

98′ Opao je ritam meča

Partizan je nešto bolje ušao u prvi produžetak, ali su potom i crno-beli više pažnje posvetili odbrani svog gola.

Foto: Starsport

93′ Moglo je da bude opasno pred golom Zvezde

Agresivniji su crno-beli od početka produžetka, pa su preko Lutovca i Štulića mogli da ugroze gol Zvezde, ali je nakon centaršuta Lutovca mladi fudbaler Partizana previše kruto primio loptu, pa je ona otišla u gol-aut. Da je bio bolji prijem, Borjan bi bio u problemu, s obzirom na to da je Štulić bio u boljoj poziciji od Milunovića.

91′ Počinje prvi produžetak

Partizan ima posed.

Izmene u Zvezdi

Falčinelija je zamenio Vukanović, dok je Miloš Degenek ušao u igru umesto Mirka Ivanića.

90+’ Poslednji sudijski zvižduk Jovanovića

Pobednika će odlučiti produžeci, dva puta po 15 minuta. Ukoliko ni tad ne bude rešeno, osvajača kupa odlučiće bolje izvođenje penala.

90′ Počela je sudijska nadoknada vremena

Meč je produžen za tri minuta.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

87′ Holender napustio igru

Šansu je dobio Štulić.

86′ Miran period igre

Utakmica je ušla u završnicu, trenutnio nema uzbuđenja.

78′ Druga velika šansa za tri minuta, Urošević spasao gol 

El Fardu Ben je izveo lep dribling, centrirao sa gol-aut linije, ona stigla do Nikolića, ali je Urošević uspeo da ga izblokira i spreči da lopta završi u mreži Stojkovića.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

76′ Velika šansa za Zvezdu, Stojković sačuvao mrežu Partizana

Nakon kornera sa desne strane Milunović je bio najviši u skoku, odlično šutirao, ali nažalost po crveno-bele pravo u Stojkovića, koji je ponovo sačuvao mrežu Partizana.

71′ Po dve izmene na obe strane

Gobeljić je zamenio Gajića a Srnić Kataija, dok su Natho i Lutovac zamenili Nemanju Jovića i Lazara Markovića,

67′ Po šansa na obe strane

Šutirao je Holender, Borjan odbranio, Partizan loše izveo korner koji je usledio, pa je pukla kontra, ali je Katai u završnici ostao bez snage.

Foto: Starsport

66′ Kanga napušta igru

Veljko Nikolić u igri.

65′ Zvezda imala sreće

Nakon centaršuta Lazara Markovića pokušao je Borjan da izboksuje loptu, tom prilikom se sudario sa Pankovim, ali je Zvezda imala sreće.

61′ Loš šut Kataija, ostalo je 0:0

Brzu akciju izvela je Zvezda, izdržao je Katai nekoliko duela, uposlio Ivanića, on sa Benom uspeo da stvori višak, uposli Kataija, ali je momak iz Srbobrana bio neprecizan.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

58′ Šansa za Partizan iz kornera, Vujačić neprecizan 

Nakon kornera koji je izborio Jojić, upravo je bivši vezista Kelna centrirao, Vujačić šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

55′ Problem za pomočnog sudiju, fudbaleri priskočili u pomoć

Jedan od pomoćnika Srđana Jovanovića imao je problema sa zastavicom, pa su fudbaleri morali da priskoče u pomoć. Prvo je Jojić dobio zastavicu od četvrtog sudije, potom ju je dao Kataiju, Katai Benu, a Ben je doneo do konačnog odredišta, pa je meč mogao da bude nastavljen. Prava mala štafeta na Dan mladosti.

49′ Zvezda „sakrila loptu“

Za prva četiri minuta igrači Partizana gotovo da nisu dodirnuli loptu, sem Ostojića koji je jedan dugačak pas izbacio glavom u korner. Ipak, nakon centaršuta Bena nije bilo opasnosti po gol crno-belih, kao ni nakon povratnog pasa ka Kataiju.

46′ Stanković nije menjao 

Zvezda je propustila nekoliko dobrih šansi, pa je trener crveno-belih očigledno zadovoljan, te nije izvršio nijednu izmenu na pauzi.

46′ Promena u Partizanu

Svetozar Marković je morao da napusti igru, umesto njega u igri je Bojan Ostojić.

Dijego Falčineli širi ruke nakon promašaja u finalu Kupa protiv Partizana
Foto: Starsport

Počinje drugo poluvreme

Za prvih 45 minuta Zvezda je ostavila bolji utisak, Falčineli je promašio dve dobre šanse, nije imao sreće ni Ivanić, dok je šut Kataija iz slobodnog udarca Stojković lako zaustavio. Sa druge strane pripretio je Jović u dva navrata, ali je jednom Rodić uspeo da spreči gol, dok je drugi put mladi fudbaler Partizana loše šutirao.

Tribine prazne, ali policijskih snaga ne nedostaje

Kao što je već poznato, finale Kupa Srbije igra se bez prisustva navijača, ali su oko stadiona u Ljutice Bogdana prisutne jake policijske snage.

Ovako je bilo pre početka meča.

45′ Kraj prvog poluvremena

Zvezda je dominirala, Partizan propustio dve velike šanse preko Nemanje Jovića, pa je prvih 45 minuta završeno bez pogodaka, 0:0.

43′ Ponovo se obrukao Italijan u dresu Zvezde

Centaršut Rodića stigao je do Gajića na drugoj stativi, desni bek crveno-belih uputio loptu po zemlji ka petercu, Falčineli uspeo da šutira petom, ali je bio zamalo neprecizan, pa je ostalo 0:0.

Foto: Starsport

37′ Partizan mogao do gola

Nova šansa za Jovića, izborio se za prostor, ali je veoma loše šutirao, pa je lopta otišla pored gola.

36′ Nova dobra prilika za crveno-bele

Akcija po levom boku, nešto lošiji povratni pas Ivanića, ipak uspeo je Kanga da dođe do nje, ali srećom po crno-bele Urošević je uspeo da otkloni opasnost trenutak pre nego što je Gabonac uputio šut.

33′ Dobra šansa za crveno-bele iz slobodnog udarca

Zdjelar i Urošević su srušili Bena prilikom prodora na oko 20 metara. Šutirao je Katai, ali nije uspeo da prevari Stojkovića, koji je prozreo nameru krilnog fudbalera Zvezde, ostao u svom uglu i sprečio pogodak.

31′ Veliki promašaj Jovića

Akcija iz auta, lopta je stigla do mladog fudbalera Partizana, on nešto slabije zahvatio loptu. ali je uspeo da je proturi ispod Borjana. No, Rodić je uspeo da interveniše na vreme i spreči da ona završi u mreži.

27′ Urošević otklonio opasnost ispred Kange

Centaršut Kataija nakon driblinga mogao je da zada veliki broj glavobolja timu iz Humske, ali je Urošević uspeo da loptu izbije glavom pre nego što je ona stigla do Kange, koji je čekao u srcu kaznenog prostora.

25′ Velika prilika za crveno-bele

Loša procena Jovića nakon pasa Ivanića, promašio je loptu fudbaler Partizana, ona stigla do Gajića koji je bio u petercu. Uputio je bek Zvezde oštar centaršut, Falčineli je zakačio, ali nije uspeo da je sprovede u mrežu.

22′ Partizan se oslobodio

Zvezda je bolje ušla u meč, ali je Partizan u poslednjih par minuta uspeo da težište igre prenese na polovinu Zvezde. Nakon jedne polukontre moglo je da bude opasno po Borjana, ali je Pankov izbacio loptu pre nego što je Jojić uposlio nekog od saigrača.

Foto: Starsport

20′ Partizan preti sa leve strane

Više vezanih auta izveli su fudbaleri Partizana, jasna je namera da napadnu sa levog boka, ali nisu uspeli da loptu ubace u kazneni prostor Zvezde.

14′ Prva šansa za Partizan

Šutirao je Jojić nakon akcije sa Jovićem, nezgodna je bila lopta, ali je Borjan uspeo da odbije loptu nazad u polje, pa je ostalo 0:0.

10′ Crveno-beli ostavili bolji utisak

Imali su igrači Dejana Stankovića dve dobre šanse u prvih deset minuta, pored toga u još nekoliko navrata su bili na pas od dobre šanse, pa je utisak da su konkretniji posle uvodnog dela meča.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

7′ Zvezda pritiska, šutirao i Ivanić

Dobar prijem i šut Ivanića sa oko 20 metara, ali je lopta završila malo pored gola.

5′ Prvi korner za Partizan

Nespretna reakcija Radovana Pankova nakon duela sa Filipom Holenderom nakon koje je lopta završila u korneru. Centrirao je Miloš Jojić, ali je Zvezdina odbrana intervenisala i otklonila opasnost.

3′ Žestok pad Svetozara Markovića

Bili su u skok-duelu Marković i Katai, štoper Partizana je izgubio ravnotežu, pao na leđa i udario glavom o travu, zbog čega je nešto teže ustao, ali je nastavio meč.

2′ Zvezda mogla do vođstva u drugom minutu

Šutirao je Dijego Falčineli iz dobre pozicije, ali je lopta završila daleko od gola.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

19:00 Dobro došli na prenos meča finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana na portalu Nova.rs!

18:50′ Marko Nikolić: „Partizan mora da pobedi“

Nekadašnji trener crno-belih nije imao dilemu pri izboru pobednika Kupa Srbije.

18:36 Zvezda ima specijalnog gosta

Na tribinama Marakane naći će se Aleksandar Dragović, doskorašnji štoper Bajera iz Leverkuzena, koji bi narednih dana trebalo da parafira saradnju sa Zvezdom i tako postane prvo pojačanje u napadu na Ligu šampiona za sezonu 2021/2022.

18:30 Put ka finalu

Zvezda je do finala stigla pobedama nad Zlatiborom 4:2 u prvom kolu, i to nakon što su gosti iz Čajetine vodili sa 2:0 nakon 56 minuta igre, potom nad Radom 2:1 u drugom, takođe nakon preokreta, zatim je u četvrtfinalu savladano jedno od najprijatnijih iznenađenja ovosezonskog izdanja Kupa Srbije, beogradski IMT sa 3:0, dok je u polufinalu Zvezda „preskočila“ Radnik iz Surdulice, 2:1.

Stankovićevi puleni su na putu ka finalu ostvarili gol-razliku 11:4.

Partizan je sa druge strane u Humskoj slavio protiv Bačke sa 2:0, Metalac je pobeđen u Gornjem Milanovcu 1:0, u Humskoj su crno-beli bili bolji od Voždovca 4:0 u četvrtfinalu, dok je u polufinalu golom Svetozara Markovića sa 1:0 pobeđena Vojvodina, za ukupnu gol-razliku 8-0. Tri od tih osam golova postigao je Takuma Asano.

18:25 Oko stadiona vrvi od policije

Iako će duel „večitih“ biti odigran pred praznim tribinama, primetne su jake policijske snage na Autokomandi, sa akcentom na potez između ulica Ljutice Bogdana i Humska.

Foto: Nova.rs

18:20 Grafički prikaz sastava Partizana

18:20 Grafički prikaz sastava Crvene zvezde

18:12 Ko će šansu čekati sa klupe?

Stanković će među rezervama imati Zorana Popovića na golu, potom Miloša Degeneka, Njegoša Petrovića, Veljka Nikolića, Željka Gavrića, Slavoljuba Srnića, Marka Gobeljića, Aleksu Vukanovića i Nikolu Krstovića.

Stanojević će u nastavku moći da uvede Aleksandra Popovića kao golmana, Makija Banjaka, Bibarsa Natha, Lazara Pavlovića, Sameda Baždara, Marka Živkovića, Bojana Ostojića, Nikolu Štulića, Filipa Stevanovića, Aleksandra Lutovca i Milana Smiljanića.

17:58 Poznati sastavi oba tima

Aleksandar Stanojević je napravio malo iznenađenje, pa će tako šansu od početka dobiti Nemanja Jović, dok je Bibras Natho na klupi za rezervne fudbalere. Sa druge strane, Dejan Stanković je izveo najjači dostupan tim, mada je i on pomalo iznenadio odlukom da na teren pošalje Radovana Pankova, dok je Miloš Degenek ostao na klupi.

17:52 Stojković izjavom uzburkao duhove

Golman i kapiten Partizana Vladimir Stojković je pred duel sa crveno-belima rekao:

„Moji saigrači ne bi trebalo da imaju pritisak. Za ovih godinu dana su uradili previše, ponosan sam na nizove pobeda. U nekim drugim vremenima bi nam sigurno donele titulu. Štagod da se desi sutra, ja ću biti krivac. Na svoja leđa primam sve. Mene silujte ako ne osvojimo Kup. Saigrači nemaju pritisak. Sve je na meni.“ Ovo inače nije prvi ispad Vladimira Stojkovića.

17:47 Spremna koreografija na severnoj tribini

Navijači Crvene zvezde neće biti na tribinama, ali će uprkos tome njihovi ljubimci imati podršku, s obzirom na to da se na severu Marakane našao lik čuvene maskote crveno-belih Zvezdana Zvezdanića, koji u ruci drži dve krune, uz stihove iz navijačke pesme „Doš’o je i taj dan“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar