Foto: EPA/TANNEN MAURY

Mirjana Lučić-Baroni, nekada 19. teniserka sveta, otkrila je da je nedavno rodila devojčicu i da planira da se vrati tenisu u 38. godini.

PROČITAJTE JOŠ

Teniserka ima hercegovačke korene i težak životni put iza sebe.

Tokom Vimbldona 1998. godine, otkrila je da je njen otac Marinko pretio da će ubiti njihovu majku. Stoga su majka Anđelka i Mirjana molile Gorana Ivaniševića za pomoć, a slavni teniser i sadašnji trener Novaka Đokovića ih je sakrio u Londonu.

Nekoliko dana kasnije, po povratku u Zagreb, majka Anđelka je sa petoro dece pobegla iz Zagreba oko dva i po sata iza ponoći i sakrila se na tajnom mestu.

Tamo su čekale čak 18 dana na vize, a zatim su praćenje šestoricom članova obezbeđenja sprovedene na aerodrom odakle su odletele za Njujork.

„Goran mi je spasao život. Izgledalo je kao u filmovima o Džejmsu Bondu, osim što se radilo o našim životima“, pričala je kasnije Lučić-Baroni.

Opisivala je i torturu koju je doživljala od oca, koji ju tukao cipelom posle treninga ili mečeva.

U Americi je živela na ivici egzistencije, radila je na blagajni jednog kluba između 2003. i 2007. godine, nije imala novac za trenera i trenirala je sa bratom, ali se nikada više nije vratila u vrh ženskog tenisa.

Sada najavljuje povratak takmičenjima, uz priču o bebi.

„Znate da čuvam svoju privatnost. Sve je to bilo pomalo neočekivano. Razgovarali smo da te stvari damo u Božje ruke i da će se dogoditi onako kako je trebalo. Kad se sve to dogodilo kako je i trebalo, shvatili smo da je stigao znak i da je vreme da objavimo vest o rođenju deteta“, rekla je Mirjana koja se 2010. udala za Italijana Danijelea, čije prezime od tada nosi.

„Kad sam počela igrati, s 27 ili 28 su te smatrali starom. No, sportistkinje su danas drugačije nego pre 20 godina. Gledala sam kako neverovatne žene imaju bebe, vraćaju se i čine neverovatne stvari. To je velik podvig, ali sam već radila lude stvari“, rekla je Lučić-Baroni.

Ona je 2017. odošla do polufinala Australijan opena, što joj je uspeh karijere. U dublu je osvojila titulu u Melburnu 1998. godine, iza sebe ima 3 WTA i 3 ITF titule.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar