Naomi Osaka
Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Naomi Osaka je poslednjim gestom izazvala lavinu pozitivnih komentara od strane ljubitelja tenisa.

PROČITAJTE JOŠ...

Japanska teniserka se nalazi u Sinsinatiju, gde će učestvovati na turniru Masters serije, a pojava druge najbolje igračice sveta, inače odrasle u Sjedinjenim Američkim Državama, privukla je dosta pažnje.

Tokom treninga oko teniskog terena na kom se priprema za turnir u Ohaju okupio se veliki broj ljubitelja tenisa, pre svega dečaka i devojčica.

Osaka je krenula da deci podeli autograme što je obezbeđenje pokušalo da spreči obavestivši Osaku da je neophodno da održi distancu u odnosu na posetioce.

No, Japanka nije želela da prisutnu decu ostavi razočaranu, pa je, uprkos protivljenju ljudi zaduženih za bezbednost, otišla do torbe, stavila masku na lice i izazvala pravu ekstazu među okupljenim ljubiteljima „belog sporta“.

Malo pošto je trening okončan, usledio je još jedan sjajan gest. Naime, Osaka je ubrzo sapštila da će novac koji bude zaradila u Sinsinatiju uplatiti Haitiju nakon što je ovu državu pogodio zemljotres:

„Stvarno boli kad gledam ovo razaranje koje se dešava na Haitiju, i osećam se kao da ne mogu da se opustim ni na trenutak. Ove nedelje ću igrati na turniru, i sav novac koji budem osvojila proslediću kao pomoć Haitiju. Znam da je krv naših predaka snažna i da ćemo se ponovo dići“, napisala je igračica koja vuče poreklo sa Haitija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar