Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Naomi Osaka i Viktorija Azarenka boriće se za pehar na turniru premijer serije u Njujorku, koji se igra na terenima Nacionalnog teniskog centra "Bili Džin King".

U pitanju je turnir u Sinsinatiju, koji se ove godine zbog pandemije koronavirusa održava u Njujorku, a Osaki i Azarenki će ovo biti prvo finale u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:

Japanka, koja je ovih dana privukla veliku pažnju odlukom da ne izađe na teren u meču polufinala u sredu, u znak protesta zbog napada na Džejkoba Blejka u Kenoši, od strane policijca, ipak je dva dana kasnije rešila da igra i na kraju, uspela je da pobedu Belgijanku Elize Mertens, 6:2, 7:6 (5).

PROČITAJTE JOŠ: Beker: Novak je favorit u Njujorku, ali i on kreće od nule

Osaka je u početnom setu povela sa 3:0 i 5:1, uz dva brejka, potom je izgubila svoj servis, da bi treći put u osmom gemu ponovo oduzela servis Belgijanki.

Drugi set je obilovao preokretima, Osaka je povela sa 2:0, potom je Mertensova okrenla na 2:4, ali nije izdržala, popustila je, Naomi je napravila brejk i izjednačila, da bi potom u taj-brejku na 4:5, osvojila oba poena na servis Mertensove i potom iskoristila prvu meč loptu.

S druge strane, 59. igračica sveta, Viktorija Azarenka, morala je da igra tri seta, ali je na kraju pobedila Džoanu Kontu iz Velike Britanije sa 4:6, 6:4, 6:1.

Osaka će pokušati da osvoji šestu titulu u karijeri, dok će Azarenka, bivša broj jedan, pokušati da osvoji 21. I jednoj i drugoj bi ovo bio prvi pehar u 2020.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar