Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, mogao bi uskoro da se vrati na teren i zaigra u Njujorku, gde će biti održani Masters Sinsinati i US Open, ali pre toga je pričao o Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iako se srpski teniser nije zvanično oglasio povodom učešća na američkoj turneji, veruje se da to što je u poslednje vreme trenirao na tvrdoj podlozi i sa lopticama sa US Opena znači da će ipak otići u Ameriku.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako god bilo, tamo bi u svakom slučaju bio prvi nosilac, a dotle, Novak je nedavno za sajt Međunarodne teniske federacije ITF, pričao o svojim olimpijskim snovima.

Poznato je da su Olimpijske igre u Tokiju pomerene za 2021. godinu i Novak Đoković odavno želi da ostvari taj san, da osvoji i olimpijsko zlato.

Novaku će Igre u Tokiju, koje bi trebalo da počnu 23. jula 2021. biti četvrto olimpijsko takmičenje.

„To mi je i dalje veliki san. Ne bih da zvučim nezahvalno i da omalovažim što sam osvojio bronzu, jer je i to svakako bio veliki uspeh. U Londonu sam stigao do polufinala ali sam izgubio u meču za treće mesto. Uvek nalazim dodatnu motivaciju da igram najbolje kad predstavljam svoju zemlju, posebno na Olimpijskim igrama. Svi znamo da je to istorijski najveći sportski događaj“, rekao je Đoković.

Pre četiri godine u Rio de Žaneiru je bio prvi nosilac, ali je izgubio već na startu od Huana Martina del Potra, u meču u kom je bilo i suza.

Ioak, Novak kaže da mu se dopada taj olimpijski duh i posebno boravak u olimpijskom selu sa ostalim sportistima.

„Čest je imati priliku da budete okruženi najboljim sportistima iz svih sportova i da ih gledate kako se takmiče na najvećem sportskom događaju. To je zaista privilegija. Nadam se da ću dobiti dodatnu snagu sledeći put i da ću biti u dobroj formi i imati priliku da se borim za medalju“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar